Liber la joburi pentru vorbitorii de limbi străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de joburi sunt disponibile la Târgul de Cariere pentru cei care cunosc, pe lângă engleză, şi o altă limbă străină.

Absolvenţii de studii superioare pot să aplice la câteva sute de joburi, în cadrul Târgului de Cariere, eveniment care a debutat ieri, la Casa de Cultură a Studenţilor. Brinel, Terapia Ranbaxy, Bombardier, Emerson sau Genpact sunt câteva dintre cele 33 de companii care îşi expun oferta de locuril de muncă disponibile. Cei care au absolvit o facultate, indiferent de profil, dar vorbesc pe lângă limba engleză şi o altă limbă străină au cele mai mari şanse să se angajeze.

Servicii de resurse umane, mutate la Cluj

Câteva zeci de locuri de muncă pentru vorbitori de limbi străine precum italiană, spaniolă, poloneză, cehă, olandeză sau suedeză sunt disponibile la Bombardier. Constructorul de vagoane vrea să angajeze peste 80 de oameni, calificaţi în domeniul resurselor umane, în aproximativ un an. „Vom dezvolta un centru de resurse umane la Cluj, care va fi suport pentru toţi angajaţii din Europa. Astfel, majoritatea serviciile de acest fel vor fi transferate către Cluj. Deocamdată acest departament are 35 de angajaţi, însă vor fi circa 120, într-un an", a declarat reprezentantul standului Bombardier din cadrul târgului.

În căutarea unor vorbitori de limbă engleză şi germană au venit la Cluj şi ungurii de la IT services. Cei care au cunoştinţe de informatică sau programare pot aplica pentru a obţine unul dintre cele 20 de locuri de muncă disponibile. Cei care vor fi recrutaţi vor lucra în Ungaria, însă vor primi pe lângă pachetul salarial şi o locuinţă.

Majoritatea celor care caută vorbitori de limbi străine nu-şi doresc, în mod obligatoriu, viitori angajaţi cu experienţă în domeniul în care vor munci. Este şi cazul Genpact, carea a venit la târg cu o ofertă de peste 30 de locuri de muncă disponibile. „Pentru poziţia junior nu este nevoie, în mod obligatoriu, de experienţă. Se fac traininguri de contabilitate primară pentru angajaţi. Joburile disponibile sunt pentru limba franceză, italiană, olandeză şi germană", a declarat Amalia Pavel, reprezentantul Genpact la târg. Majoritatea joburilor libere sunt pentru domenii tehnice sau economice.

A depus 100 de CV-uri, într-un an

Cei care au terminat studii superioare în domenii umaniste au şanse mai mici să-şi găsească un job. Este şi cazul Flaviei Floca (23 de ani), masterandă în relaţii publice, care de aproximativ un an îşi caută un loc de muncă, la toate târgurile de profil, fără prea mare succes. „Cam din toamna anului trecut am fost la toate târgurile de joburi din Cluj. Am depus peste o sută de CV-uri până acum. Nu prea sunt locuri disponibile pe specializarea mea. Aş fi acceptat şi ceva conex, însă nu am găsit. Noroc că sunt clujeancă şi locuiesc cu ai mei, altfel nu m-aş descurca", a spus Flavia Floca.

Târgul de Cariere s-a deschis ieri, la Casa de Cultură a Studenţilor şi rămâne deschis până azi, la ora 16.00. Intrarea în cadrul evenimentului este liberă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite