Leo Veloso, singurul transfer reuşit al CFR-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leonardo a avut evoluţii apreciate în cele trei meciuri jucate pentru CFR
Leonardo a avut evoluţii apreciate în cele trei meciuri jucate pentru CFR

Fundaşul stânga Leonardo Veloso este singurul fotbalist adus în această iarnă care s-a impus ca titular în echipa lui Mandorlini. Nicolae Dică sau Cristian Bud, jucători văzuţi ca cele mai bune achiziţii, nu au reuşit să-şi câştige un loc în prima garnitură

La fel ca în ultimul an şi jumătate, conducerea CFR a făcut o campanie de achiziţii care nu s-a dovedit a fi cea mai reuşită. Dacă la începutul sezonului majoritatea oamenilor de fotbal considerau că CFR Cluj a perfectat cele mai bune transferuri, etapele scurse din retur au demonstrat contrariul.

Mandorlini se află în stadiul de experimente, italianul nereuşind să-şi cristalizeze încă un prim unsprezece. Mai mult, acesta a ajuns în stadiul în care i se caută înlocuitor, jocul echipei fiind considerat foarte slab de şefi. Jucătorii aduşi în această pauză competiţională nu au reuşit să confirme, cu excepţia lui Leo Veloso şi a lui Piccolo, deveniţi titulari.

Leonardo, titular incontestabil

Ajuns la CFR printr-o conjunctură favorabilă, după ce a fost refuzat de Dinamo, Leo Veloso s-a impus ca titular incontestabil. Brazilianul care a dat probe de joc pentru bucureşteni, dar în cele din urmă nu s-a înţeles la bani cu „alb-roşii“, a fost testat de CFR, club care a decis să-i ofere un contract. A debutat într-un meci oficial încă din prima etapă a returului, la Urziceni, unde a bifat 30 de minute, având o evoluţie apreciată, ca mijlocaş stânga.

Derby-ul cu Steaua l-a găsit ca titular, fiind chiar integralist, la fel ca şi în meciul următor, de la Galaţi. Astfel, Edimar, om de bază în tur, şi-a pierdut locul în primii unsprezece. Un alt jucător care are şanse mari de deveni perechea lui Cadu în centrul apărării este Felice Piccolo, italianul adus la cererea lui Mandorlini.

Dică, o umbră a celui de la Steaua


Cea mai mai dezamăgire pentru şefii CFR-ului este Nicolae Dică, fotbalist care pe vremea când îmbrăca tricoul Stelei era unul dintre cei mai buni din campionatul intern şi un obişnuit al echipei naţionale. Jucătorul care a atins semifinalele Cupei UEFA cu gruparea din Ghencea a fost apoi vândut în Italia, la Catania. „Dicanio“ nu a confirmat în Peninsulă şi a fost împrumutat la Iraklis Salonic, dar grecii nu au nici acum cuvinte de laudă la adresa sa.

Mijlocaşul împrumutat de CFR până la finalul sezonului a fost titular în meciul cu Steaua, însă nu a avut realizări notabile, în afară de centrarea din care a rezultat golul lui Cadu. După prestaţia modestă, la Galaţi a fost lăsat pe bancă şi a intrat doar cu 20 de minute înainte de final, fiind aproape inexistent. Pe viitor, acesta nu pare să reprezinte o soluţie viabilă pentru CFR, în condiţiile în care Peralta a avut evoluţii mult mai bune. Nici Cristian Bud, pentru care Paszkany a plătit 700.000 de euro, nu a reuşit să impresioneze, fiind folosit doar zece minute, în finalul meciului cu Steaua şi o oră în înfrângerea de la Galaţi.

Se negociază cu Boloni

Arpad Paszkany ia în calcul despărţirea de Mandorlini, iar în acest sens a luat legătura cu Ladislau Boloni, în prezent liber de contract. Deşi italianul are o clauză de reziliere a contractului de 800.000 de euro, acesta ar putea fi înlocuit de fostul tehnician al lui Standard Liege. Pe lista clujenilor se mai află şi Giuseppe Materazzi şi Maurizio Trombetta, ultimul fiind protagonistul memorabilei victorii a CFR-ului pe „Olimpico“, în faţa celor de la AS Roma.



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite