Cluj: Lecturi publice despre Vamă într-un club de noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Lecturi publice despre Vamă într-un club de noapte
Cluj: Lecturi publice despre Vamă într-un club de noapte

Izvorul fericirii lui Wolfgang Klein citit la lumânare

 „Izvorul fericirii”, cartea autobiografică a ziaristului german de origine română Wolfgang Klein a fost lansată într-o manieră inedită, duminică noapte, la clubul Janis Stuf.

Actriţa Anca Hanu de la Teatrul Naţional a interpretat pasaje din carte, la lumina lumânărilor, spre deliciul clienţilor, care au aplaudat-o îndelung.

Cele mai gustate de public au fost pasajele referitoare la degustarea berii de Cluj la „Bibi”, cea mai populara crâşma din Vama Veche.

Cartea a mai beneficiat de o lansare, în cursul săptămânii trecute, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, pe arii celebre din opere, interpretate de solistul Petre Burcă.

Klein a emigrat în anii 80 în Germania, unde a urmat studii de turism şi jurnalism. El a deschis în Meinz un pub cu specific cultural, unde invită frecvent artişti români.

Membru al minorităţii săseşti din Sibiu, Klein îşi prezintă atât păţanii din tinereţe, cât şi păţanii şi surprize la revenirea în ţară. Un episod special al cărţii este întâlnirea cu reprezentanţii securităţii, care l-au avut în observaţie în anii 70, pentru relaţiile sale cu cetăţeni străini.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite