Pagube de 100.000 de euro în urma exploziei de azi-noapte, din Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujenii ce locuiesc în apropierea restaurantului ce a sărit în aer, azi-noapte,pe strada Paris nu şi-au revenit încă din şoc. Aceştia povestesc cum, dintr-o dată, o flamă puternică le-a străbătut locuinţa, iar uşile şi geamurile s-au făcut ţăndări. Potrivit primelor estimări, pagubele se ridică la peste 100.000 de euro.

Citiţi şi Un imobil din Cluj-Napoca a explodat

Urmele exploziei de azi-noapte, de pe strada Paris, unde un restaurant a fost distrus complet, iar alte câteva case au fost afectate, din cauza unor scurgeri de gaz, vor fi greu de şters din memoria celor direct implicaţi. Oamenii sunt încă în stare de şoc, şi mulţi dintre ei nu ştiu unde vor dormi la noapte, deoarece nu mai au geamuri şi uşi la case. Flama exploziei a ajuns chiar până vizavi, la câţiva zeci de metri de clădirea care a fost aruncată în aer, şi a distrus acoperşul caselor. Din primele cercetări explozia s-ar fi produs din cauza unei acumulări de gaze, în condiţiile în care s-a constatat că în zonă există o conductă care alimenta o maşină de gătit aflată pe terasa restaurantului-bar. De asemenea, câteva maşini parcate în apropiere erau, în această dimineaţă, cu parbrizele sparte, de la molozul ce a sărit în aer.

Uşi smulse din balamale

"Prima dată s-a auzit o bubuitură puternică, apoi s-a stins curentul, şi a intrat focul în casă. Eram la masă, cinam. A intrat pe geam, sau pe uşă, nu ştiu sigur. Nu ne-a atins, numai ne-a împins puţin. A spart tot, au sărit şi uşile cu balamale cu tot”, povesteşte Silvia Precup, în vârstă de 33 de ani, care locuieşte în chirie chiar lângă clădirea ce a explodat.

Femeia a dormit azi-noapte o oră, la nişte cunoştinţe din Someşeni. În momentul exploziei, în casă se aflau trei copii, care din fericire nu au fost  răniţi. Azi noapte au ajuns, însă, la spital trei persoane, iar în total şase clujeni au primit îngrijiri medicale. Fie s-au tăiat la mâini în sticlele aruncate peste tot, fie le-au intrat în ochi cioburi, fie erau în stare de şoc.

Îşi cer banii în instanţă

Proprietarii din casele distruse de explozie spun că îl vor da în judecată pe cel care de'ine restaurantul, pentru a-şi recupera pagubele. „Toată casa a fost distrusă. Îmi voi cere banii în instanţă”, a declarat Adrian Blaga Lazăr, ce locuieşte într-unul dintre imobilele afectate de deflagraţie.Tânărul aduna în această dimineaţă cioburile de care nu mai putea călca în propria casă. Familia Lazăr şi-a acoperit geamurile cu pături, pentru a se proteja cât pot de frigul de afară. Din casa cu şapte apartamente, ce sunt date în chirie, numai trei camere au rămas neatinse de explozie.

Verificări la gaz în urmă cu o lună

În ceea ce-l priveşte pe proprietarul restaurantului, acesta locuieşte într-o casă lipită de fostul restaurant, şi a ajuns azi-noapte la spital, fiind bandajat la ochi. Vecinii spun că restaurantul era închis de aproximativ o lună, iar aseară nu au simţit niciun miros de gaz. Dealtfel, ultima verificare a conductelor a fost în urmă cu o lună. „Au venit de la E. ON Gaz, au verificat toate casele de aici, dar nu s-au găsit scurgeri de gaz”, spune Silvia Precup.

Echipele E.ON Gaz au ajuns la faţa locului încă de aseară, iar în această dimineaţă au continuat cercetările.

Într-un comunicat remis presei, E.ON Gaz precizează că au demarat, la rândul lor, o anchetă. “Zona a fost securizată şi a fost întrerupt serviciul de distribuţie a gazelor naturale la imobilul la care a avut loc explozia în vederea demarării unor investigaţii amănunţite”, se arată în comunicat.

Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă şi-a trimis inspectorii la locul deflagraţiei. „Vom trata incidentul ca simplu eveniment, deoarece nu poate fi vorba de accident de muncă în acest caz”, a explicat Emilian Roşca, inspector-şef al ITM Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite