Le-a fugit pământul de sub picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Râul Nadăş a luat pe sus terasa amenajată de o familie din Iris în curtea casei. O familie din cartierul Iris a trecut aseară prin clipe de coşmar, când terasa pe care şi-au amenajat-o în curte s-a surpat.

Familia Baciu şi-a construit o casă cu două etaje pe strada Gladiolelor, chiar pe malul Nadăşului. După ce au terminat construcţia, pe o limbă de pământ chiar pe malul apei şi-au făcut o curte, pavată cu dale şi gresie. „4.000 de euro ne-a costat tot. Am adus pietriş să consolidăm malul, ca să putem pava”, a declarat proprietara casei, Sandra Baciu. Ea spune că aseară, în jurul orei 18.30, după ce a început să plouă puternic, şi-a chemat cei trei copii în casă, care se jucau în curtea casei şi a strâns rufele puse la uscat.
Atât a apucat să facă înainte ca pământul să-i fugă de sub picioare. „Noroc că am reuşit să aduc copiii în casă, că era dezastru. Fundaţia casei este bine făcută, altfel ajungea cu totul în apă”, spune femeia uitându-se la malul de pâmânt şi pietriş care s-a prăvălit în apă.

Control de la Primărie

După ce familia Baciu a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ce s-a întâmplat, au venit şi inspectorii Primăriei şi cei ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, în control. „Le sunt verificate toate actele, mai ales dacă autorizaţia de construire a fost respectată”, a precizat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Familia Baciu acuză Direcţia Apelor Someş-Tisa că nu se îngrijeşte să regularizeze cursul Nadăşului. „De jumătate de an am anunţat că în mijlocul apei este căzută o salcie care deviază apa şi vine spre noi. Normal că a erodat malul nostru mai tare”, spune Sandra Baciu, proprietara păgubită. De partea cealaltă, reprezentanţii Direcţiei Apelor spun că ruperea zidului de sprijin s-a produs ca urmare a deficienţelor de execuţie: drenaj insuficient, materiale inadecvate (betoane foarte slabe şi zidărie de piatră) care nu au rezitat la presiunea apei acumulate şi a pământului din spatele zidului de sprijin. În plus, potrivit unui comunicat al Companiei de Apă, construcţiile realizate pe malul râului Nadăş, aferente imobilului de la adresa str. Gladiolelor nr.2, nu sunt avizate din punct de vedere al Gospodăririi Apelor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite