Laura Pop face săpun ca la bunica acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clujeanca Laura Pop şi-a tranformat pasiunea pentru săpunurile realizate manual într-o mică afacere. Produsele ei sunt realizate într-un atelier din satul bunicii.

Clujeanca Laura Pop a dezvoltat o pasiune pentru săpunurile 100% naturale, realizate exclusiv manual, intrigată fiind de calitatea acestora, faţă de cele care conţin compuşi sintetici. A început apoi să se documenteze temeinic cu privire la modul în care aceastea sunt fabricate, iar spre sfârşitul anului trecut a încercat să confecţioneze primul model. „Primul săpun pe care l-am încercat a fost unul cu ulei de măsline, deoarece acest tip de ulei era disponibil pe piaţă. Atunci când vorbeşti despre un săpun realizat manual, toată lumea are în minte imaginea bunicii care mestecă în cazan. Asta fac şi eu efectiv”, a explicat Laura Pop.

„Fabrică de săpunuri”, în satul bunicii

Clujeanca s-a gândit să încerce să-şi dezvolte pasiunea într-o mică afacere, o făbricuţă de săpunuri naturale în satul unde a copilărit, în Băbuţiu, localitate situată la aproximativ 20 de kilometri de Cluj. „Locul pe care l-am ales e unul foarte aproape de inima mea, e satul bunicilor. Acum îmi petrec foarte mult timp acolo. Am considerat că e o zonă potrivită pentru a face aceste săpunuri, o zonă nepoluată, în mijlocul naturii”, a mărturisit clujeanca. Apoi, pentru a dezvolta conceptul clasicului săpun de casă, realizat de bunici, avea nevoie de uleiuri esenţiale.

Săpunuri exclusive

Şi-ar fi dorit să le cumpere din România, pentru a sprijini micii producători locali, dar o mare parte din acestea pot fi achiziţionate doar din străinătate: „Sunt foarte la îndemână producătorii mici locali. Mă doare să văd că ţaranii sunt într-o situaţie sub orice critică, iar noi cumpărăm produse importate”. Printre săpunurile pe care clujeanca le realizează sunt câteva creaţii proprii care nu pot fi găsite la alţi producători din România. Este vorba despre săpunul cu lapte de capră şi miere, săpunul cu morcov şi scorţişoară sau cel de gălbenele, destinat celor mici. Produsele clujencei au fost prezentate, sub denumirea „Ecovera”, pentru prima dată, în luna decembrie a anului trecut, la câteva târguri care promovează produsele naturale şi ecologice.

Şef şi muncitor

Feedbackul a fost unul pe măsură şi a motivat-o să meargă mai departe: „Iniţial le-am oferit săpunuri prietenilor. Au fost foarte încântaţi, dar nimic nu se compară cu momentul în care am văzut clienţi care au revenit la standul meu, la fiecare eveniment”, a spus clujeanca. Laura Pop a reuşit deja să le distribuie în câteva magazine care comercializează astfel de produse precum Casa Bio sau Sănătatea Verde. Nu are încă angajaţi, iar pe viitor intenţionează să producă şi alte produse cosmetice naturale precum săruri de baie sau unturi de corp.

Profil:

Născută la: 15.10.1975, la Cluj-Napoca
Educaţie: Licenţiată în business
Starea civilă: căsătorită, are doi copii

Ce-i place:
„Îmi place să călătoresc şi să petrec cât mai mult timp în natură Îmi plac oamenii pozivi şi creativi”

Ce nu-i place:
„Nu-mi plac oamenii care-l iau pe <nu> în braţe, oamenii negativişti cu privire la ceea ce pot să facă. Românii, cu experienţa comunismului, nu-şi dau seama câte pot face, defapt”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite