Laserul care te scapă repede de grăsimi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Adrian Avram face remodelări corporale
Medicul Adrian Avram face remodelări corporale

La Cluj se fac remodelări corporale cu un aparat ultraperformant fără  ca ţesuturile să fie traumatizate. Pacienţii care au suferit intervenţii pentru îndepărtarea grăsimilor de la genunchi, neutralizarea unei cicatrici la o mână după opărire şi întinerirea pielii feţei au plecat în aceeaşi zi acasă.

Intervenţiile au fost făcute, sâmbătă, de medicul Adrian Avram, de la cabinetul Estetiq Line, din Cluj-Napoca. Potrivit acestuia, aparatul cu laser care realizează operaţiile este cel mai performant din România din această gamă.

În toate cazurile, a fost efectuată o anestezie locală. Pentru îndepărtarea  ţestului gras de la genunci a fost efectuată o mică incizie, s-a introdus sonda cu laser, iar aceasta a dizolvat grăsimea. Lichidul rezultat a fost aspirat cu o canulă simplă. Totul a durat câteva minute.

Potrivit medicului Adrian Avram, avantajele metodei faţă de cele folosite anterior sunt că ţesuturile nu mai sunt traumatizate, durerea este eliminată, iar recuperarea este rapidă. Pacientul poate pleca acasă la sfârşitul operaţie. Echimozele sunt mai reduse sau inexistente faţă de lipoabsorbţia clasică. Laserul coagulează micile vase care se pot rupe în timpul intervenţiei. Procedura realizează efectul de întinerire şi întindere a pielii.

Şterge cicatrici

Altă operaţie a vizat îndepărtarea unei cicatrici rămase după vindecarea unui braţ, ars prin opărire cu o oală cu lichid fierbinte. Pielea a fost anesteziată local cu o cremă, iar după circa o jumătate de oră, medicul a „măturat“ cu laserul secţiunea nevindecată.
După 24 de ore, urmele cicatricii abia mai sunt vizibile. „Sunt necesare încă una sau două şedinţe”, spune medicul, pentru îndepărtarea completă a urmelor. Aparatul poate acţiona şi pentru îndepărtarea urmelor de cicatrici rămase după operaţii sau boli ale pielii. O procedură similară a fost realizată şi pentru tratamentul facial de întineririi pielii, cu anestezie locală.
Potrivit lui Avram, aparatul mai poate trata şi varicele, fără îndepărtarea clasică chirurgicală şi dureroasă. Prin venă se introduce o sondă cu laser, care va opri sângerarea.

Citiţi în "Adevărul" de mâine dimineaţă care a fost investiţia şi cât costă intervenţiile!

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite