Laboratoarele de fabricat droguri: afacere de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laboratorul de droguri din Gilău. FOTO: IGPR
Laboratorul de droguri din Gilău. FOTO: IGPR

Lucrătorii BCCO Cluj au stabilit că impresionantele laboratoare destinate fabricării drogurilor de mare risc aparţin familiei Szekely din Zalău.

Anchetatorii clujeni au audiat peste 50 de persoane în cazul dosarului privind destructurarea reţelei clujene de trafic de droguri de mare risc de la Gilău şi Chendremal, judeţul Sălaj. Comisarul-şef Horea Oltean, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Cluj, susţine că laboratoarele de producere a drogurilor descoperite în urma descinderilor sunt cele mai impresionante descoperite până acum de ofiţeri.

Laboratoarele aparţineau farmacistei Georgeta Szekely şi fiului George Szekely. Potrivit anchetatorilor clujeni, aparatele care alcătuiau laboratoarele au fost importate din străinătate şi aveau o altă destinaţie, însă farmacista a reuşit să le reprofileze pe producerea de droguri. Printre ustensile, lucrătorii BCCO Cluj au descoperit malaxoare, o moară, aparatură pentru pastilat cântare profesionale, încălzitoare, depresurizatoare, aparate pentru măsurarea presiuni, etc.

„Ne aşteptam să găsim diferite aparate, însă nu industriale. De fapt, aici se produceau substanţele care se aplică pe plante pentru crearea produselor etnobotanice. În laborator lucrau zilieri dintre care unii ştiau ce fac, iar alţii nu. În total am audiat peste 50 de persoane. DEA (Drug Enforcement Agency, SUA – n.r.) aveau informaţii despre traficanţi pentru că drogurile ajungeau în multe dintre ţările Europei“, a arătat reprezentantul BCCO Cluj.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii din cadrul BCCO Cluj, sub supravegherea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj, în perioada 29 septembrie-21 octombrie, ofiţerii au descins în mai multe zone din judeţele Cluj şi Sălaj, unde au făcut cinci percheziţii domiciliare la imobilele deţinute sau folosite de către familia Szekely.

Anchetatorii au stabilit că laboratoarele au fabricat droguri în valoare de aproximativ 500.000 de euro. Georgeta Szekely şi George Szekely, alături de alte trei persoane sunt cercetaţi pentru trafic de droguri de risc şi mare risc şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc pentru consum propriu, fără drept. Patru dintre suspecţi au fost deja arestaţi preventiv. În cauză se fac cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a grupării.

CITEŞTE MAI MULTE DESPRE CAZ (VIDEO)

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite