La un pas de moarte, pe „strada de încercat motoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un Audi implicat într-un accident a trecut la câţiva centimetri de Vasile Petruş, în timp ce lucra pe trotuarul din faţa casei sale, pe strada Carpaţi. Locuitorii susţin că în zonă se produce un accident o dată la câteva luni.

Vasile Petruş  s-a aflat în această dimineaţă la un pas de moarte. În timp ce lucra la o scurgere pe trotuar, în faţa casei sale, la aproximativ zece metri de el, la intersecţia dintre străzile Fierului şi Carpaţi, din cartierul Gruia, a avut loc un accident grav, una dintre maşini, în urma izbiturii, trecând la doar câţiva centimetri de el.

Potrivit agentului de poliţie aflat la locul accidentului, în această dimineaţă, un Audi cu numere de Hunedoara nu a respectat semnul “Stop” pus în drumul său, pe strada Fierului, şi a izbit un Wolkswagen care cobora regulamentar strada Carpaţi. Audiul a fost propulsat de impact la câţiva metri de Vasile Petruş, care lucra pe trotuarul din faţa casei sale de pe strada Carpaţi. Şoferii maşinilor nu au fost răniţi grav.

Vecinii lui atrag atenţia că la intersecţia străzilor Carpaţi şi Fierului se întâmplă o dată la câteva luni câte un accident. „Lucram în faţa casei la scurgerea asta când am auzit un zgomot foarte puternic în spatele meu. Apoi am văzut maşina trecând pe aici...”, spune clujeanul, arătând spre grămada de nisip de lângă bordură, pe care se vedeau urme de roţi.

Stradă "de încercat motoare"

„Pentru că drumul e bun şi drept, oamenii calcă acceleraţia. Mai vezi câte unul pe motocicletă care prinde 160 de jos şi până sus, la Şapte Străzi”, spune un vecin. „Strada noastră s-a transformat într-un loc de încercat motoare. Ultimul accident a avut loc acum câteva luni. Da, ne-am bucurat că s-a reparat strada, însă acum ne e frică din cauza maşinilor. Până acum nu a păţit nimeni nimic grav. Doamne fereşte!”, spune Rodica, soţia lui Vasile.

„Dacă intersecţia este semnalizată corespunzător vina aparţine şoferilor care nu respectă regulile rutiere. Doar în urma unei analize mai atente vom putea hotărâ ce măsuri suplimentare putem lua”, a declarat Gina Pop, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj. Ea a mai spus că, la recomandarea poliţiei se pot amplasa praguri pentru reducerea vitezei, măsură care poate fi pusă în practică doar de administraţia locală.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite