La trântă cu cea mai tare echipă a Europei! Olimpia Cluj atacă Liga!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmina Duşa este cea mai bună fotbalistă a echipei clujene
Cosmina Duşa este cea mai bună fotbalistă a echipei clujene

Echipa de fotbal feminin Olimpia Cluj va primi astăzi, la ora 16.30, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“, vizita deţinătoarei Champions League, Olympique Lyon. Este cel mai important meci pe care l-a jucat echipa clujeană de la înfiinţare.

Olimpia Cluj n-a avut noroc la tragerea la sorţi a meciurilor din şaisprezecimile Women Champions League, care a avut loc  la Nyon. Aflată în cea de-a doua urnă valorică, echipa pregătită de Mirel Albon şi Iulian Szekely, va înfrunta, într-o dublă manşă, formaţia franceză Olympique Lyon, nimeni alta decît deţinătoarea trofeului, care în finala din sezonul trecut a învins pe Turbine Potsdam din Germania cu 2-0. Meciul tur va avea loc astăzi, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu“, iar returul pe 5 octombrie. În caz de calificare, CFF Olimpia Cluj va întâlni în faza următoare învingătoarea din dubla manşă Apollon Limassol (Cipru) - Sparta Praga (Cehia).

Neulengbach din Austria, Sparta Praga din Cehia, Rayo Vallecano din Spania şi chiar Paris Saint Germain din Franţa erau variantele agreate de Mirel Albon, care spera să evite pe Lyon şi cele două grupări din Germania, Turbine Potsdam si FFC Frankfurt, dar nu a fost să fie. Aflată la prima sa participare în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe „Bătrânul Continent“, Olimpia Cluj a reuşit să atingă faza 16-imilor de finală după ce a câştigat grupa a 4-a preliminiară de la Sarajevo, unde s-a impus în toate cele trei partide: 3-1 cu SFK Sarajevo din Bosnia Herţegovina, 5-0 cu Gintra Universitetas din Lituania şi 4-1 cu Ataşehor Beldyiespor din Turcia. Dacă izbutesc să treacă de Olympique Lyon, Cosmina Duşa, Maria Ficzay, Loredana Cosma şi compania vor înfrunta în optimi învingătoarea dublei dintre Apollon Limassol şi Sparta Praga.

Diferenţa de valoare dintre cele două combatante este una uriaşă, majoritatea franţuzoiacelor evoluând pentru echipa naţională la ultima ediţie a Campionatului Mondial. Mai mult, dacă în cazul echipei româneşti nu se poate vorbi de un buget clar, conducerea căutând în permanenţă noi sponsori, Lyon are un buget de 3 milioane de euro, conform presei din Franţa, iar recent a dat o mare lovitură pe piaţa transferurilor, obţinând semnătura jucătoarei braziliene Rosana, una dintre vedetele fotbalului feminin. Cea mai bună jucătoare a echipei antrenate de Mirel Albon este Cosmina Duşa, care a marcat cinci goluri în actuala ediţie a preliminariilor Ligii Campionilor.

Meciul care va începe la ora 16.30 va fi arbitrat de Knarik Grigoryan din Armenia.


Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite