La Dej a avut loc o „repetiţie“ pentru Mondialul de Karate din Italia: Campionatul Naţional de Karate WKC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala Sporturilor din Dej a găzduit, sâmbătă, cea de-a XII-a ediţie a Campionatului Naţional de Karate WKC. Au participat 133 de sportivi din toată ţara, toţi cu gândul de a fi selecţionaţi pentru Mondialul din mai de la Lignano, Italia.

La evenimentul desfăşurat la Dej au participat 27 de cluburi din toată ţara. Au răspuns “prezent” Campionatului Naţional, reprezentanţii oraşelor Turda, Dej, Cluj-Napoca, Bucureşti, Constanţa, Târgu Mureş, Timişoara, Braşov, Slobozia, Satu-Mare, Oradea, Piteşti, Floreşti, Aiud, Mediaş, Focşani, Petroşani şi Oneşti. 

Dintre personalităţiile importante din acest sport, au participat la eveniment Liviu Crişan-preşedintele Federaţiei Române de Karate WKC, Nicolae Crăciun- vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Arbitraj, Cucu Sever- preşedintele Comisiei de Disciplină şi arbitru de nivel mondial, dar şi antrenorii lotului naţional al României.

Peste o sută de participanţi au făcut spectacol la probele de kata şi kumite. Aceştia speră ca prin prestaţia avută la Campionatul Naţional să-şi asigure un loc în lotul ce se va deplasa în ultima săptămână din mai, în Italia, pentru Campionatul Mondial de Karate. „Prin acest campionat naţional vreau să formăm lotul care ne va reprezenta ţara la Campionatul Mondial din Italia. Aproximativ 80 de persoane vor face parte din echipa României. Sperăm la cât mai multe medalii”, a spus Preşedintele Federaţiei Române de Karate WKC, Liviu Crişan.

Una dintre marile speranţe ale României pentru Campionatul Mondial este Eva Kerekes. Multiplă campioana europeană şi mondială , sportiva legitimată la CSU Politehnica Cluj-Napoca, are peste 900 de medalii câştigate de-a lungul carierei. „Prin acest Campionat Naţional practic ne antrenam pentru Mondialul din Italia. Am peste 900 de medalii, nu ştiu exact, la un moment dat m-am oprit din numărat pentru că nu mai avea rost. Sper să mă întorc şi din Italia cu medalii, mai ales că la ultimul Mondial din Rusia, am câştigat cinci medalii de aur pentru România” , a spus multipla campioana mondială, Eva Kerekes.

image

Eva Kerekes

În weekendul 28-30 mai, la Lignano (Italia), va avea loc Campionatul Mondial de Karate. Echipa României va fi alcătuită din aproximativ 80 de sportivi, selectaţi de Federaţia Română de Karate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite