La Cluj se vinde lapte de mamă. Specialiştii spun că e periculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mamele sunt sfătuite să nu cumpere lapte matern
Mamele sunt sfătuite să nu cumpere lapte matern

„Vând lapte matern. 15 lei pe litru", acesta este anunţul postat de o clujeancă pe un site specializat. Medicii recomandă mamelor să nu cumpere astfel de lapte pentru că nu este igienic şi copiii se pot îmbolnăvi.

"Vând lapte matern. 15 lei pe litru" , aşa suna anunţul simplu postat pe 13 octombrie de o utilizatoare din Cluj-Napoca pe un site de comert online din România, conform ziarului Libertatea. Reporterii s-au întâlnit cu femeia, acasă la aceasta. Ea nu le-a cerut bani la prima „livrare" spunându-le să vadă cum suportă copilul laptele. „"Eu am mult lapte, iar copilul meu, care are o lună, nu îl consumă pe tot. Eu nu vreau sa fac o afacere din asta, am fost ingineră până de curând, însa firma a dat faliment, iar acum lucrez în comerţ. Singurul motiv a fost ca mi s-a părut că e păcat să arunc atâta lapte în fiecare zi", susţine femeia.

Nu cumpăraţi lapte de mamă, e periculos
Dragoş Iuga, medic ginecolog la Clinica Gynia, din Cluj, a susţinut că nu recomandă nimănui să cumpere lapte de mamă: „În primul rând, eu nu am auzit despre aşa ceva, numai la ţară se mai practică. Din punct de vede medical nu recomand. Nu este igienic, nu ştii niciodată ce boli are respectiva persoană. Într-adevăr mai sănătos este să dai lapte natural copiului, dar riscul e prea mare. Acum există şi lapte praf". Medicul a mai susţinut că nu crede explicaţia mamei cum că ar avea prea mult lapte: „Nu există aşa ceva. Cantitatea de lapte se reglează automat. Nu-mi prea dau seama cum să aibă lapte în plus, numai dacă nu alăptează suficient".  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite