La Cluj se patinează vara la fel ca iarna

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timp ce muncitorii făceau ultimele montaje, Vlad Toma testa „gheaţa“
În timp ce muncitorii făceau ultimele montaje, Vlad Toma testa „gheaţa“

Polus Center va inaugura singurul patinoar din oraş care va fi deschis pe tot parcursul anului. Clujenii vor patina şi vara, în pantaloni scurţi şi tricou, întrucât patinoarul are o suprafaţă specială din plastic.  

Împătimiţii patinajului au acum motive de bucurie, şi asta pentru că Polus Center va deschide patinoarul EverIce, primul din Cluj-Napoca care va funcţiona pe tot parcursului anului. Astfel, timp de 365 de zile clujenii vor putea să practice unul dintre cele mai populare sporturi de iarnă pe o suprafaţă sintetică specială care îşi păstrează proprietăţile indiferent de anotimp şi de condiţiile climatice.

Ninsoarea a amânat deschiderea patinoarului

Patinoarul ar fi trebuit să fie deschis încă de aseară, însă Polus Center a amânat inaugurarea din cauza condiţiilor meteorologice. „Am fi vrut să-l deschidem aseară, odată cu Noapte albă a cumpărăturilor, dar vremea nu ne-a ajutat. În acest moment a fost montat 80% din patinoar, iar mâine îl vom deschide ”, a declarat Adrian Oancea, purtătorul de cuvânt al Polus Center, care nu a dorit să divulge valoarea investiţiei.

Patinoar din plastic

„Gheaţa” de pe EverIce este compusă dintr-un plastic special, adus din Spania, pe care trebuie aplicată, o data la zece zile, o ceară specială, pentru a face posibilă alunecarea. „Suprafaţa are o garanţie de 20 de ani, după care se întoarce acest plastic pe cealaltă parte şi mai rezistă 20 de ani”, a explicat Vlad Toma, administratorul patinoarului.

Coeficientul de alunecare al patinoarului este 98%, iar clienţii vor avea la dispoziţie patine profesionale ascuţite, precum şi un spaţiu încălzit în care vor putea să se schimbe. Patinoarul va funcţiona zilnic începând cu ora 10.00 până la 22.00, iar preţul unui bilet de o oră şi jumătate este cuprins între 7 şi 10 lei, în funcţie de vârsta patinatorilor şi de orele de intrare.

Pe patine la Iulius Mall

La Cluj-Napoca mai funcţionează alte două patinoare, unul la Iulius Mall şi altul în Piaţa Unirii, însă acestea vor fi demontate în primăvară. Având o capacitate de 250 de persoane, cu 400 de perechi de patine gata de închiriat, patinoarul Ice Dream al centrului comercial din cartierul Gheorgheni are un program zilnic între orele 10.00 şi 22.00. Un bilet pentru o repriză de oră şi jumătate costă 7 lei pentru copii şi 12 lei pentru aduţi. Închirierea unei perechi de patine costă 8 lei.

Clujenii pot patina gratis în Piaţa Unirii

Cel de-al treilea patinoar care funcţionează în acest sezon la Cluj este amenajat în Piaţa Unirii. Programul de funcţionare este zilnic între orele 10.00 şi 22.00. Un bilet de intrare la patinoar este de 10 lei pentru copii şi 15 lei pentru adulţi. Clujenii vor putea patina gratuit, însă, pe 24 şi 31 decembrie.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite