La Cluj, s-a deschis cel mai mare târg de mobilă şi decoraţiuni din Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujenii au fost interesaţi de panourile electrice.
Clujenii au fost interesaţi de panourile electrice.

75 de firme expozante, specializate în decoraţiuni interioare, dotări şi mobilă, flori şi plante ornamentale, sunt prezente la cel mai important târg de acest gen din Transilvania.

Expo Transilvania găzduieşte, în perioada 12 - 16 octombrie, un eveniment de anvergură, care cuprinde mai multe târguri: Expo Casa, specializată în amenajarea şi decorarea casei, Conmob, cel mai mare târg naţional de mobilă din Transilvania, Florex, expoziţie de flori şi plante decorative, şi Eco Life, care aduce cele mai noi tehnologii, echipamente şi servicii pentru protecţia mediului.

În premieră în cadrul unui astfel de eveniment, la Cluj se organizează şi Energy Green Home, care reuneşte firme specializate în producerea şi utilizarea energiei casei verzi.

Se caută extremele

În ceea ce priveşte decorarea şi mobilarea casei, criza economică a modificat simţitor cele mai noi tendinţe, susţine Vlad Mircea, consilier în cadrul Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România. „Criza a generat extreme. Se caută fie mobilier foarte ieftin, dar care să fie totuşi de calitate, fie mobilier scump, de lux. Tocmai din lipsa banilor, unii se orientează spre lucruri scumpe, dar care au o viaţă lungă. Se pune accent şi pe multifuncţionalitatea mobilierului", explică Vlad Mircea.

Preţurile la mobilier variază între câteva sute de lei şi câteva mii de euro. „A revenit la modă mobila din lemn masiv, tratată cu lac ecologic", completează consilierul asociaţiei.

Vizitatorii expoziţiei au venit în număr mare la deschiderea care a avut loc azi dimineaţă. „Venim în fiecare an. Cumpărăm pe bucăţi, treptat. În doi ani am reuşit să ne mobilăm apartamentul. Aici, la târgul din Cluj, mereu am găsit ceea ce căutam, la preţuri mult mai mici faţă de ce găsim acasă", spune Dorin Pavel (28 de ani), care a venit la târg tocmai din Alba Iulia.

Panouri cu infraroşii, alternativă pentru încălzire

O noutate pentru transilvăneni reprezintă panourile electrice infraroşii. Produse şi comercializate de o firmă din Sâncrăieni, aceste panouri le-au captat atenţia vizitatorilor. „De ce să ne urâţim casele cu calorifere? Două sau trei panouri, care pot fi personalizate şi arată ca nişte tablouri, sunt suficiente să încălzească o cameră", explică Lazslo Darvas, manager al societăţii Activ Invest.

Preţurile pentru un astfel de panou variază între 90 şi 290 de euro. „E o idee bună. Poate că e destul de scump, dar pe urmă plătesc maximum 150 de lei curent pe lună. Sper ca iarna aceasta să încălzesc deja casa cu aceste panouri", spune primul cumpărător de ieri, clujeanul Vasile Timoce (63 de ani).

Salteaua cu arcuri din lemn, vedeta târgului

O altă noutate în cadrul târgului sunt saltelele cu arcuri din lemn. În ciuda preţurilor piperate (o saltea de o persoană variind între 1.000 şi 1.200 de euro), clujenii s-au arătat interesaţi de ofertă. Asta, şi graţie garanţiei de 30 de ani oferită de producător.

Târgurile vor fi deschise până în data de 16 octombrie. În plus, în zilele de 14 şi 15 octombrie, Expo Transilvania va fi şi gazda Coşului Fermierului Român şi a Târgului Meşterilor Populari Clujeni.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite