La Cluj, ca-n Vestul sălbatic: „Am fost prădat! Ofer recompensă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul unei case de amanet oferă 5.000 de euro recompensă pentru cei care oferă informaţii cu privire la cei care i-au sustras aur în valoare de 60.000 de euro. Aproximativ aceeaşi sumă a oferit şi Banca Transilvania pentru găsirea celor doi infractori care au spart o filială a instituţiei.

Hoţii au spart casa de amanet Golderson de pe strada Horea, în noaptea de 19 spre 20 decembrie, valoarea pagubei cifrându-se în jurul a 60.000 de euro. „Au luat tot aurul, al meu şi al clienţilor, din seif, plus aproximativ 6.600 de lei", spune Mohamed Ibrahim (40 de ani), patronul casei de amanet.

Alarma nu s-a declanşat

Mohamed Ibrahim spune că hoţii au spart un zid din interior şi au pătruns direct în încăperea în care se afla seiful cu aur. „În acea încăpere nu am montată o cameră de supraveghere, ci doar un senzor de mişcare. Alarma a fost activată seara, în 19 decembrie, la ora 21.15, şi dezactivată a doua zi dimineaţă, când am ajuns la casa de amanet. Camera de supraveghere nu a înregistrat nicio mişcare, pentru că aceasta este montată în prima încăpere, cea în care au acces clienţii", explică patronul păgubit. Reprezentanţii firmei de pază cu care colaborează Mohamed Ibrahim, Super Forţa, afirmă că, potrivit desfăşurătorului, nu a fost declanşată alarma în cursul nopţii în care a avut loc jaful. „Ceea ce nu pricep nici eu, dar nu înţeleg nici poliţiştii sau cei de la firma de pază este de ce senzorul nu a înregistrat niciun fel de mişcare în încăperea cu seiful", arată patronul.

Ghinionul lui Ibrahim a fost acela că aurul îl ţinea în seiful casei de amanet, nu la bancă, iar cheile de la seif erau în încăperea prădată. „Nu este obligatoriu să ducem aurul la bancă. Cele două angajate sunt efectiv şocate de cele întâmplate", completează patronul.

Recompensă de 5.000 de euro

Mohamed Ibrahim oferă celui care aduce informaţii şi dovezi pentru a prinde hoţii o recompensă de 5.000 de euro. „Poliţia are suspecţi, cercetează, dar dacă vine cineva care să-mi aducă dovezi solide, cu ajutorul cărora hoţii să poată fi prinşi, eu îi dau acelei persoane 5.000 de euro", afirmă Ibrahim.

„Lucrătorii care instrumentează cauza au în vedere mai multe persoane care au fost incluse în cercul de bănuiţi. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat", declară purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, subinspector Anca-Sidonia Purdea.

Supărarea patronului casei de amanet este cu atât mai mare, cu cât, pe lângă aurul clienţilor, cărora le-a returnat contravaloarea obiectelor amanetate din bani proprii, hoţii au furat şi aurul pe care l-a strâns în ultimii doi ani, cu intenţia de a deschide un magazin de bijuterii second-hand în oreş. „Erau obiecte frumoase, cu care intenţionam să deschid, la începutul acestui an, prima bijuterie second-hand din oraş. Nu credeam că mi se va întâmpla aşa ceva. Acum, am impresia că cei care trec pe lângă mine pe stradă sunt toţi hoţi", spune Ibrahim.

Metoda recompensei, şi în cazul jafului BT


Şi reprezentanţii Băncii Transilvania au făcut o ofertă de  recompensă, în valoare de 25.000  de lei (5.800 de euro), persoanelor care ar fi ajutat organele de poliţie să-i prindă pe jefuitorii unei sucursale din Cluj, incindent petrecut în urmă cu doi ani. Atunci a fost sustrasă suma de 70.000 de euro. Banii nu au fost daţi nimănui, deoarece, între timp, presupuşii infractori au fost prinşi şi anchetaţi. Procesul acestora este însă departe de a fi finalizat, dup ce instanţa a decis eliberarea din arest preventiv a celor doi suspecţi.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite