La Cluj-Napoca avizele urbanistice se vor da după proceduri noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avizele urbanistice se vor da după proceduri noi
Avizele urbanistice se vor da după proceduri noi

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat miercuri că avizele urbanistice se vor da după reglementări noi, reglementări care pun accentul pe informarea corectă a clujenilor despre proiectele care-i afectează. Potrivit lui Boc, prin aceste proceduri noi se va încerca împiedicarea oricărui abuz urbanistic.

Potrivit lui Boc, documentaţiile de urbanism care nu conţin suficiente detalii despre proprietarii parcelelor vecine cu cea pe care ar uma să se contruiască nu vor mai fi acceptate.

Ce presupun noile proceduri

În situaţia solicitării elaborării unui P.U.D. (plan urbanistic de detaliu), după înregistrarea documentaţiei P.U.D. în vederea obţinerii avizului Comisiei Tehnice de Amenajarea a Teritoriului şi Urbanism se verifică ca planul de situaţie să fie completat cu proprietarii parcelelor vecine pe toate laturile celei care a generat P.U.D.-ul. Apoi, se afişează pe site-ul primăriei lista cu documentaţiile depuse prin care publicul este informat de intenţia şi propunerea documentaţiei de urbanism. Primăria, prin structura de specialitate notifică proprietarii parcelelor vecine privind intenţia şi propunerile documentaţiei de urbanism, cu acordarea unui termen de primire a observaţiilor de 15 zile.

În situaţia solicitării elaborării unui P.U.Z. (plan urbanistic zonal) se va proceda astfel: după înregistrarea documentaţiei în vederea obţinerii avizului Comisiei Tehnice de Amenajarea a Teritoriului şi Urbanism se verifică planul de situaţie în vederea identificarii proprietarilor ale căror proprietari vor fi direct afectate de propunerile P.U.Z. De asemenea, va notifica proprietarii ale căror proprietăţi vor fi direct afectate de propunerile P.U.Z cu acordarea unui termen de primire al observaţiilor de 7 zile.

„Cetăţenii au acum posibilitatea să primească în scris de la primărie informaţii cu privire la vecinii care doresc să facă planuri urbanistice de detaliu sau planuri urbanistice zonale în imediata lor vecinătate. Primăria îi informează oficial, au un termen de 7, respectiv 15 zile, să facă observaţii, după care acele observaţii vor fi analizate de primărie şi se va da un răspuns oficial dacă sunt îndreptăţite sau nu. Pe această cale dorim să nu mai fie clujeni care să afle de la primul buldozer care începe să sape de existenţa unui plan urbanistic de detaliu sau plan urbanistic zonal în imediata lor vecinătate", a declarat primarul Emil Boc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite