A început TIFF 2010! Tudor Giurgiu: "Festivalul va fi difuzat pe Euronews" (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Internaţional de Film Transilvania, aflat la cea de-a noua ediţie, a început la ora 21.30, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. La eveniment participă peste 1.000 de persoane. Filmul care va rula pe ecranul gigant este Soul Kitchen, în regia lui Fatih Akim.

Adevărul a transmis live din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, de la deschiderea TIFF 2010

A început proiecţia filmului Soul Kitchen, în regia lui Fatih Akim. După proiecţie urmează petrecerea de deschidere TIFF, la hotelul City Plaza.

"Vă invit să ne gândim împreună la ediţia a zecea a TIFF. Să ne gândim dacă vrem în Liga Campionilor sau dacă vrem să avem un platou mic de filmare şi un studio multimedia. Ajutaţi-ne să mergem mai departe pentru că eu şi colegii mei am obosit", şi-a încheiat Giurgiu discursul impresionant.

Înainte de proiecţia filmului de deschidere, Soul Kitchen, în regia lui Fatih Akim sunt prezentate imagini cu Jean Constantin, care a decedat alaltăieri.

"Sunt convins că Clujul poate deveni un centru important de producţie media şi cinematografică în 10 ani. Suntem hotărâţi să facem filme aici! Evident, dacă vă pasă şi aveţi încredere în mine, în acest pariu. Fără o viziune de perspectivă nu vom putea construi nimic durabil", a spus Giurgiu. Acesta a declarat că pe perioada festivalului, TAROM a înlocuit avioanele existente de pe ruta Bucureşti - Cluj cu avioane mai mari, deoarece cererea călătorilor de a ajunge în oraşul de pe Someş e mare.

"Vreau să mulţumesc fanilor necondiţionati ai TIFFului, asta e tot ce vreau să fac anul acesta. Ei sunt cei care înţeleg că un festival de calibrul acesta se face foarte greu", a spus Mihai Chirilov, directorul artistic al festivalului.

"E prima dată când festivalul e sprijinit de Institutul Cultural Român de la New York, ceea ce e foarte important pentru noi", a spus Tudor Giurgiu. De asemenea, preşedintele TIFF a declarat în premieră că ce se va întâmpla la TIFF va fi difuzat pe Euronews, unde vor fi chiar şi emisiuni speciale. La festival mai sunt invitaţi jurnalişti de la BBC şi New York Times.

22.00 A început evenimentul. Tudor Giurgiu, directorul festivalului, se află pe scenă alături de chitaristul Gary Lucas, care a compus coloana sonoră a filmului Dracula

21.55 A început difuzarea spoturilor video. În câteva momente, Tudor Giurgiu şi Mihai Chirilov vor avea un cuvânt de deschidere

21.50 Matei Miko, organizatorul Balului Operei, a ajuns şi el în Piaţa Unirii

21.45 Barmak Akam, regizorul Kabuli Kid, şi-a făcut intrarea la eveniment

21.40 Consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs a păşit pe covorul roşu

21.32 Sociologul Vasile Dâncu şi-a făcut şi el apariţia, împreună cu fiul său

image

21.30 Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi nevasta premierului Emil Boc au sosit la TIFF 2010. Ei sunt insoţiţi de primarul Clujului, Sorin Apostu, împreună cu soţia sa

21.25 Invitaţii au început să intre pe covorul roşu. Tudor Giurgiu, directorul festivalului, îi întâmpină pe majoritatea dintre aceştia.

21.15 Organizatorii au întins covorul roşu, pe partea vestică a pieţei. Ecranul de opt metri este anplasat în partea opusă. În piaţă au fost amplasate circa 800 de scaune. Lumea aşteaptă să intre, laturile fiind împrejmuite cu garduri.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite