Kone, asul din mâneca lui Mandorlini!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR atacă victoria la Vaslui, în faţa unei echipe care a înregistrat şapte victorii consecutive în mandatul lui Marius Lăcătuş. Yssouf Kone a fost recuperat în ultima clipă şi va juca din primul minut în partida de azi, care va începe la ora 18.00

Suspansul în privinţa liniei de atac pe care italianul Mandorlini o va trimite în teren la partida cu FC Vaslui a durat până în ultima secundă. Chiar înaintea plecării spre oraşul moldovean, antrenorul a avut o discuţie cu Yssouf Kone, iar acesta l-a asigurat că îşi doreşte cu orice preţ să joace, fiind pregătit pentru acest lucru. Astfel, Mandorlini va miza pe ivorian încă din primul minut, într-un trio ofensiv cu Dubarbier şi Nei.

CFR a avut parte de o săptămână extrem de agitată după scandalul arbitrajului de la meciul din cupă, cu Universitatea Craiova, lucru care l-a şocat şi pe Manodorlini. Acesta a declarat că nu este obişnuit cu astfel de „războaie” şi a făcut o comparaţie cu Italia: „N-am înţeles de unde a pornit acest scandal, pentru că noi am avut un jucător lipsă timp de 60 de minute. Cred că s-a exagerat foarte mult cu acest scandal al arbitrajelor. Şi în Italia se întâmplă să existe păreri diferite, dar niciodată nu se ajunge până la astfel de lucruri”, a spus antrenorul.

„Fiara” cere determinare

Cu siguranţă cel mai în vogă antrenor din Liga I este Marius Lăcătuş, care a reuşit o serie incredibilă de şapte victorii, propulsând echipa spre podiumul clasamentului, cu şanse reale chiar la titlul de campioană. Lăcătuş a cerut elevilor săi o dăruire exemplară în meciul cu CFR: „Trebuie să avem agresivitatea crescută faţă de alte meciuri şi o atitudine pozitivă în faţa celor de la CFR Cluj. Avem nevoie de un rezultat bun, pe care-l putem obţine numai cu o astfel de abordare”, a spus antrenorul moldovenilor.

CFR are un ascendent moral în faţa trupei patronate de Adrian Porumboiu. În ultimele două meciuri disputate s-a impus atât în semifinalele ediţiei trecute a Cupei României, scor 1-0, cât şi în campionat, scor 3-0, meci după care Dusan Uhrin a fost demis. Mandorlini are şi probleme de efectiv, neputând conta pe Gabi Mureşan şi Sixto Peralta, accidentaţi, dar nici pe Claro şi Traore, suspendaţi. În aceste condiţii, italianul va trimite în atac un trio format din Kone, Dubarbier şi Nei, iar în linia de mijloc va opera câteva schimbări.

Dani va fi, foarte probabil, utilizat pe postul de mijlocaş dreapta, în timp ce la „închidere” va juca Dario Flores. În banda dreaptă, Culio va fi din nou titlular, deşi se află într-un conflict deschis cu fanii. Linia de fund va fi aceeaşi pe care a folosit-o atât Conceicao în ultima perioadă, cât şi Mandorlini, în meciul de debut pe banca tehnică a clujenilor. Tony, Cabrera, Cadu şi Panin vor fi fundaşii trimişi în teren de italian. În cazul unei victorii, CFR va reveni pe prima poziţie a clasamentului. De partea cealaltă, vasluienii ar deveni la rândul lor lideri, în cazul unui succes împotriva „vişiniilor”. Partida, care va începe la ora 18.00, va fi transmisă în direct de Digi Sport.

 „Vasluiul îl are pe Wesley, un jucător foarte periculos, care ne poate pune probleme”
Andrea Mandorlini, antrenor CFR Cluj




Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite