Kelemen:Ar trebui reactualizate listele electorale în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor, preşedinte UDMR
Kelemen Hunor, preşedinte UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă ar trebui reactualizate listele electorale permanente, în condiţiile în care nu este indiferent cum se calculează câştigătorul dintr-un colegiu uninominal

Kelemen Hunor a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că este nevoie ca listele electorale permanente să fie aduse "la realitate" pentru a fi evitate "disputele şi contestaţiile", potrivit Mediafax.

Preşedintele UDMR Cluj: Nu avea cum să se decidă altceva. Matematica e matematică!

Citeşte reacţia liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad

Ambasada SUA: Decizia Curţii Constituţionale vorbeşte de la sine

Vicepreşedintele PNL Cluj, Horea Uioreanu: Soluţia e nedreaptă. Mă aşteptam la o amânare!

Preşedintele PSD Cluj: E o decizie politică! S-au mişcat foarte repede, mă aşteptam să discute mai serios

"Am primit semnale de la primarii noştri că aceste liste electorale permanente trebuie reactualizate, trebuie aduse la realitate, fiindcă în acest an avem alegerile parlamentare, iar la acestea este foarte important să avem listele actualizate. Trebuie luat în calcul tot ce se poate, de la rezultatul recensământului de anul trecut, până la alte aspecte legale, pentru că la alegerile parlamentare nu este indiferent cum se calculează câştigătorul, pe ce bază se calculează 50 la sută plus unu din voturi în colegiile uninominale. Să nu avem comentarii, să nu avem dispute şi contestaţii. Cred că toate instituţiile statului cu responsabilităţi în acest domeniu, şi nu politicienii, trebuie să lucreze cu eficienţă maximă, responsabilitate şi seriozitate fiindcă altfel vor apărea dispute sterile", a spus Kelemen.

Boc despre hotărârea CCR: Decizia este legală, constituţională şi semnul spre reîntoarcerea la normalitatea politică

El a dat exemplul unui candidat care ar obţine la alegeri 49 la sută din voturile din colegiu, dar dacă ar fi fost un alt calcul, cu alte date din listele actualizate, ar obţine 50 la sută plus unu şi ar fi declarat câştigător. "Este important să fie actualizate aceste liste", a conchis liderul UDMR.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite