Kapetanos, ademenit cu un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR a dat lovitura pe piaţa transferurilor şi l-a luat pe fostul golgheter al Stelei. Campionii i-au oferit atacantului grec un contract de trei ani şi jumătate, cu 230.000 de euro salariu şi 150.000 de euro primă de instalare.

Aruncat de Steaua, „suflat" de CFR. Iată povestea lui Pantelis Kapetanos, unul dintre cei mai buni marcatori străini din Liga I în ultimii ani. Pus pe liber de roş-albaştri, grecul a fost contactat de oficialii campioanei, mai ales că, în ultima perioadă, clujenii s-au despărţit de trei atacanţi: Sforzini, Kone şi Bjelanovici. Cu banii obţinuţi din vânzarea ultimului la Atalanta, 900.000 de euro, ardelenii au „finanţat" aducerea lui Kape.

Fostul stelist a semnat un contract pe trei sezoane şi jumătate, cu un salariu de 230.000 de euro pe an şi o primă de instalare de 150.000 de euro. În total, la Cluj, grecul va încasa aproape un milion de euro! Deşi la un moment dat era foarte aproape de a semna cu Anorthosis Famagusta din Cipru, în cele din urmă, Kapetanos a preferat să meargă la CFR datorită condiţiilor financiare mult mai atractive.

„Îl facem iar golgheter"

„Mă bucur că am reuşit să-l aducem, este un fotbalist pe care l-am ales pentru calităţile sale. Îi urăm bun venit în Gruia", a spus patronul ardelenilor, Arpad Paszkany. Acesta speră ca noua achiziţie să-şi depăşească evoluţiile pe care le-a avut la Steaua, unde a marcat de 27 de ori în 65 de partide.  „Nu a fost deloc greu să-l convingem pe Kapetanos. A fost impresionat de proiectul nostru şi de ceea ce dorim să realizăm la CFR. Îmi doresc să marcheze mai multe goluri la noi decât a reuşit la Steaua", a adăugat Paskzany. „L-am lăsat pe Bjelanovici să plece la Atalanta fiindcă ştiam că va veni Kapetanos la noi. Aveam un acord verbal cu el. Pantelis poate deveni golgheterul campionatului. Ne dorim să ne ajute cât mai mult în lupta pentru titlu", a punctat şi preşedintele Iuliu Mureşan.

Mai iau un mijlocaş

După ce au bătut palma cu fostul vârf al Stelei, conducătorii campioanei mai au o ţintă în tentativa lor de a întări echipa pentru retur. „Sperăm să aducem un mijlocaş central străin. Suntem în negocieri avansate cu el. În schimb, sunt şanse mici să-l luăm pe Moraes sau să plece Traore", a dezvăluit Paszkany. „Sunt foarte mulţumit de campania de transferuri. Am adus calitate, nu cantitate. Aveam nevoie de un portar înalt şi de aceea l-am luat pe Mincă. Maftei e o soluţie bună pentru flancul drept al apărării, iar Nicoară e un mijlocaş cu un potenţial extraordinar", a afirmat Mureşan.



Steaua a gafat, CFR a profitat

Chiar dacă a fost pus pe liber de Steaua, faptul că Pantelis Kapetanos a putut să ajungă la CFR a surprins. Asta deoarece, în momentul în care a anunţat iminenta despărţire de atacantul grec, Gigi Becali a spus că vârful în vârstă de 27 de ani nu va avea dreptul de a semna cu o altă formaţie din Liga I. „Kapetanos nu va pleca la o echipă din România. Numai în străinătate va juca", a anunţat patronul roş-albaştrilor. Şi, totuşi, cum de a ajuns grecul în Gruia? În momentul în care au întocmit actele necesare pentru rezilierea contractului lui Kapetanos, cei din Ghencea au uitat un amânunt important: să stipuleze în documente clauza care să specifice că Pantelis nu poate să meargă la un alt club din ţară, în caz contrar, urmând să plătească despăgubiri!

Va sta în tribună la amicalul de azi

Profitând de gafa Stelei, Kapetanos şi CFR au bătut palma. Fotbalistul a ajuns aseară în cantonamentul din Antalya al campionilor, iar de astăzi va intra în programul stabilit de antrenorul Alin Minteuan. CFR va juca, astăzi, primul meci amical din al doilea stagiu de pregătire, în compania liderului la zi al campionatului austriac, SV Josko Ried. Pantelis Kapetanos nu va fi folosit în această partidă, el urmând să facă un antrenament lejer, alături de preparatorul fizic.

"Am fost impresionat de organizarea pe care am văzut-o la Cluj, de când sunt în România. În plus, m-a atras proiectul lor actual. CFR are şanse la titlu, la fel ca Steaua, însă, pentru mine, fosta mea echipă e un capitol închis."
Pantelis Kapetanos  atacant CFR Cluj

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite