VIDEO Jurnaliştii şi artiştii clujeni au ieşit în stradă (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ o sută de jurnalişti şi artişti clujeni au ieşit în stradă, astăzi, pentru a protesta vizavi de măsurile de impozitare a drepturilor de autor, mii de oameni fiind nevoiţi să stea la cozi pentru a plăti cotizaţiile.

Vezi o galerie foto de la eveniment

Protestul a început în faţa Teatrului Naţional Cluj, a continuat până în Piaţa Unirii, iar apoi cei prezenţi s-au îndreptat în coloană către Prefectură.

„Nu ne opunem impozitării, ci dublei impozitări şi faptului că lună de lună trebuie să ne prezentăm la ghişeu ca huliganii la secţie în ziua meciului. Ba chiar mai rău, că avem de mers în trei locuri. Totodată, asupra modalităţilor de punere în practică a prevederilor ordonanţei 58 planează mari semne de întrebare. Totul e în ceaţă. Noul sistem a fost anunţat foarte târziu şi ne-a fost băgat pe gât fără să existe o dezbatere efectivă pe seama lui. Vom redacta un memoriu pe care îl vom trimite la Bucureşti“, a spus Adrian Popa, preşedintele Asociaţiei Profesioniştilor din Presa Cluj.

"Cerem decenţă şi să nu mai fim umiliţi, purtaţi pe la ghişee în fiecare lună, obligaţi să stăm la cozi pentru a depune declaraţii. Vrem să fim trataţi cum se cuvine", a spus Popa.

Jurnaliştii clujeni au afişat şi un banner pe durata întregului protest: „Aţi adus România în infern: hoţie, minciună, corupţie, ruină, dezastru, ruşinare“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite