Jurnaliştii clujeni protestează în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC) va organiza săptămâna viitoare un marş de protest faţă de modul în care s-a hotărât impozitarea drepturilor de autor, jurnaliştii fiind astfel obligaţi să se prezinte, lunar, la ghişeele a trei instituţii „ca huliganii la secţie în ziua meciului“.

Potrivit APPC, noul sistem de plată a contribuţiei individuale pentru cei care sunt plătiţi pe drepturi de autor a fost anunţat foarte târziu şi a fost „băgat pe gât fără să existe o dezbatere efectivă pe seama lui“.

„Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC) va protesta în stradă faţă de felul în care s-a hotărât impozitarea drepturilor de autor. Nu ne opunem impozitării, ci dublei impozitări şi faptului că lună de lună trebuie să ne prezentăm la ghişeu ca huliganii la secţie în ziua meciului. Ba chiar mai rău, că avem de mers în trei locuri. Noul sistem a fost anunţat foarte târziu şi ne-a fost băgat pe gât fără să existe o dezbatere efectivă pe seama lui“, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Marşul de protest este prevăzut pentru miercuri, 1 septembrie, timp de o oră, între orele 12.00 şi 13.00, pe traseul Teatrul Naţional, B-dul Eroilor Eroilor, Piaţa Lucian Blaga, Primărie, Piaţa Unirii, Prefectura Cluj.

La marş vor participa şi reprezentanţi ai Operei Naţionale Cluj şi ai Uniunii Scriitorilor, afectaţi, de asemenea, de măsura luată de Guvern, astfel încât protestul va fi însoţit de un "cor al robilor" cu tobe şi trompete.

APPC va redacta un memoriu care va fi transmis Guvernului României. APPC este o asociaţie a presei clujene înfiinţată în anul 2005 şi reuneşte aproape 90 de membri.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite