Jules Verne vânat de bunici pentru câte o scară de bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camelia Lăpuşan a luat Steaua Sudului înainte să se îndrepte spre casă
Camelia Lăpuşan a luat Steaua Sudului înainte să se îndrepte spre casă

Încă de la prima oră, „Steaua Sudului” a început să fie cerută de cumpărătorii de ziare din cartierul clujean Gheorgheni, aflat în sudul municipiului.

La chioşcul din Piaţa Cipariu, aflat la limita dintre cartier zona centrală a oraşului, unul dintre cumpărători este Camelia Lăpuşan. A ieşit din servici şi se îndreaptă spre casă. Ia cartea împreună cu ziarul şi se îndreaptă spre staţia de autobuz.


Ne relatează că este o împătimită a acestui autor. „În copilărie i-am citit toate cărţile”. Le cumpără în special pe cele care-i lipsesc din colecţie. Îi place să le recitească, dar şi pentru băiatul ei. Şi acesta este pasionat de stilul autorului de anticipaţie.


Istvan Zacarias este unul din veteranii chioşcurilor de presă din Cluj. Are la activ mulţi ani de activitate şi multe poveşti spumoase în spate. Îi place să privească trecătorii. Ştie exact cine şi pentru cine cumpără. Rar i se întâmplă să dea greş.


Majoritatea cumpărătorilor sunt bunici care iau cărţile pentru familie, dar şi pentru vecini. „Ei fac aprovizionarea şi pentru familie, dar şi pentru vecini din scara de bloc în care locuiesc”. Unii cumpărăr şi câte 3 sau mai multe cărţi.


Un alt gen de clienţi îl reprezintă băncile comerciale din zonă. „De la fiecare unitate vin şi cumpărăr 2-3 exemplare”, mai spune Zacarias.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite