Cluj: Impresarul lui Cociş chemat la audieri la Judecătorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Impresarul lui Cociş chemat la audieri la Judecătorie
Cluj: Impresarul lui Cociş chemat la audieri la Judecătorie

Procesul în care Sorin Bagiu, fostul director executiv al Clubului de fotbal Universitatea Cluj este judecat pentru evaziune fiscală s-a amânat din nou

La înfăţişarea de marţi, avocatul Marcel Lăzăreanu a solicitat audierea impresarului Tiberiu Petriş, al jucătorilor George Florescu şi Răzvan Cociş, propunere acceptată de magistratul care a condus şedinţa.

În motivarea propunerii sale, Lăzăreanu a afirmat că impresarul s-ar fi aflat în perioada negocierilor transferului la club şi chiar la semnarea contractului. Impasul cercetărilor ar fi survenit după ce interogatoriul transmis şefilor de la clubul de fotbal din Transnistria prin Interpol nu a răspuns la toate întrebările.

În acest proces, Sorin Bagiu este acuzat de procurori de evaziune fiscală şi instigare la fals intelectual. Astfel, în anul 2004, transferul lui Cociş şi Florescu s-a înregistrat ca şi contract de sponsorizare, eludând fiscul. Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă, cu un sfert din suma de transfer, respectiv 500 mii dolari.

Bagiu a recunoscut semnarea contractului de sponsorizare, dar a susţinut că a fost obligat de către Consiliul Director de la acea vreme.

Magistratul Octavian Chirilă a audiat mai multe persoane legate de acest transfer, inclusiv nume grele din fostul Consiliu Director. După ce a fost pe punctul de a pronunţa o sentinţă în primăvară, magistratul a repus pe rol dosarul, pentru completarea cercetărilor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite