Judecat pentru jaful de la BT, principalul suspect pentru tâlhăria de la o benzinărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre tinerii judecaţi în stare de arest pentru jaful de la Banca Transilvania din Cluj-Napoca, în februarie 2009, este principalul suspect într-un caz de tâlhărie armată la o benzinărie din municipiu, din martie anul trecut, spun poliţiştii.

Unul dintre inculpaţii în cazul jafului de la BT, Bogdan Baciu, este suspectat că, în noaptea de 20 spre 21 martie 2009, a intrat într-o staţie de carburanţi din Cluj-Napoca şi, după ce a ameninţat casierul de serviciu cu un pistol, a furat 1.400 de lei, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia Judeţeană Cluj.

Potrivit sursei citate, la începutul lunii iulie 2010, poliţiştii au început urmărirea penală faţă de acesta, iar, în urma probatoriului administrat, cauza a fost înaintată Parchetului Judecătoriei Cluj-Napoca, cu propunere de trimitere în judecată. Bogdan Baciu este în prezent în arest la Penitenciarul de Maximă Securitate Gherla.

O benzinărie din cartierul Mănăştur din municipiul Cluj-Napoca a fost jefuită, în noaptea de 20 spre 21 martie 2009, de un bărbat cu cagulă care l-a ameninţat cu un pistol pe casier, după care a dispărut cu suma de 1.400 de lei.

Anchetatorii au stabilit, după vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere din benzinărie, că atacatorul este un tânăr cu înălţimea de 1,70-1,72 de metri şi nu excludeau ca pistolul cu care l-a ameninţat pe angajat să fi fost de jucărie.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în momentul jafului, angajatul bezinăriei a reuşit să apese butonul de alarmă, însă până la sosirea echipajului de intervenţie al firmei de pază cu care unitatea avea contract, atacatorul a reuşit să fugă, relatează agenţia Mediafax.

În luna iunie 2010, Vlad Hosu, avocatul celor doi tineri judecaţi în cazul jafului de la o filială a Băncii Trasnilvania din Cluj-Napoca, Dan Andrei Hosu şi Bogdan Baciu, declara că aceştia au fost aduşi de la Penitenciarul Gherla, unde se află în arest preventiv, la Poliţia Judeţeană Cluj pentru a participa la o recunoaştere făcută de un martor în cazul jafului armat din 2009 de la benzinăria de pe Calea Mănăştur din municipiu.

Vlad Hosu spunea atunci că cei doi tineri au fost duşi, alături de alte patru persoane, într-o încăpere despărţită de un geam-oglindă, astfel încât martorul să nu poată fi văzut de suspecţi. "Baciu a primit numărul 1, iar Hosu numărul 4. Înainte să intre martorul în încăpere, am cerut să fie schimbate numerele tuturor celor şase suspecţi. Hosu a primit numărul 6, iar Baciu numărul 5. Când a intrat martorul în sală a spus direct «Numărul 1», cel care era iniţial al lui Baciu, de patru ori a spus martorul asta. Este o tentativă de înscenare a poliţiştilor, care încearcă să pună în cârca celor doi şi jaful de la benzinărie", declara Hosu.

Cei doi tineri, Dan Andrei Hosu şi Bogdan Baciu, sunt judecaţi pentru jaful petrecut în 13 februarie 2009, o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur. Atunci, hoţii au furat echivalentul în lei a aproape 70.000 de euro. Două persoane înarmate, care purtau cagule, au intrat în bancă, l-au lovit pe paznic cu un pistol, iar pe o casieră cu pumnii şi picioarele. Banii au fost furaţi din casierie, anchetatorii constatând că nu s-a tras niciun foc de armă.

Cei doi tineri au fost prinşi, în 19 ianuarie, în urma unor percheziţii făcute de echipaje ale Poliţiei Judeţene Cluj şi ale Direcţiei de Operaţiuni Speciale ale Poliţiei. Cei doi suspecţi, Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hosu, au fost reţinuţi, în aceeaşi zi, pentru 24 de ore. În 20 ianuarie, cei doi au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, au făcut recurs, acesta fiind însă respins.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite