Cluj: „U” Jolidon are o nouă faţă în acest sezon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de handbal feminin „U” Jolidon este complet schimbată faţă de sezonul trecut, când abia a evitat retrogradarea. Transferul Simonei Vintilă, precum şi a Danielei Crap şi păstrarea lui Gheorghe Covaciu pe banca tehnică, au adus echipa clujeană pe locul secund al clasamentului.

Clujencele au început sezonul cu o înfrângere pe teren propriu, cu Tomis Constanţa şi semnele erau că şi anul acesta echipa se va chinui să evite retrogradarea. Totuşi, Gheorghe Covaciu a demonstrat că valoarea lotului este alta, iar echipa a început ascensiunea. A urmat o victorie pe terenul fetelor de la HCM Roman, iar apoi un nou succes categoric, scor 37-23, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, cu HCM Buzău.

O înfrângere venită logic, în faţa unei echipe mai valoroase prin prisma lotului, deşi se zbate cu dificultăţi financiare foarte mari, Rulmentul Braşov, a prefaţat o serie de trei victorii consecutive, cu Dunărea Brăila, Ştiinţa Bacău şi Cetate Deva. Meciul cu echipa care pare să se fi desprins din nou spre titlul de campioană, Oltchim Râmnicu Vâlcea, programat pentru data de 11 noiembrie, a fost amânat, la cererea formaţiei lui Radu Voina, angrenată în Liga Campionilor, şi se va disputa pe data de 28 decembrie.

Directorul sportiv al lui „U” Jolidon, Cosmin Sălăjan, explică motivele pentru care echipa a avut acest reviriment: „Faţă de sezonul trecut, am adus jucătoare pe posturile care erau deficitare. Scheletul echipei era deja făcut, iar handbalistele nou-venite au adus un plus de experienţă şi de valoare în cadrul echipei. Vintilă şi Crap s-au integrat bine în sistemul gândit de Covaciu. De asemenea, stabilitatea la nivelul băncii tehnice, a avut un cuvânt greu de spus”, a declarat oficialul.

Vor să învingă Oltchimul

În opinia conducerii, Oltchim a acontat deja titlul de campioană, dar conducerea se gândeşte la un loc mai sus decât obiectivul stabilit la începutul campionatului, locul trei. Sălăjan consideră că ajutate de şansă, clujencele pot termina chiar pe poziţia secundă, deşi se bat cu echipe precum Roman, Baia-Mare, Rulmentul sau Galaţi:

„Locul unu este acontat deja de Oltchim, dar noi ne dorim ca în 28 decembrie să producem surpriza şi să provocăm prima înfrângere din campionat a vâlcencelor. Obiectivul trasat de conducere este locul trei, dar cu puţină şansă putem ocupa poziţia secundă. Totul depinde de jocul nostru şi de alte rezultate, care sperăm să ne ajute”, a spus directorul sportiv.

În acest moment, clujencele se află pe locul secund al clasamentului, la patru puncte distanţă de Oltchim. În cazul în care vor câştiga meciul cu echipa antrenată de Radu Voina, elevele lui Gheorghe Covaciu se vor apropia la numai două lungimi de echipa care şi-a instaurat supremaţia în ultimii ani în handbalul feminin românesc.

Crap şi Vintilă s-au integrat excelent

Interul stânga Daniela Crap, transferată la începutul sezonului de la gruparea maghiară Debrecen, s-a dovedit a fi o mutare extrem de inspirată. Aceasta a contibuit decisiv la victoriile echipei sale. De asemenea, Simona Sârbu Vintilă, a reuşit cu brio să o suplineanscă pe Mihaela Ani Senocico, centrul care a născut o fetiţă zilele trecute şi a întrerupt pentru moment activitatea sportivă.

 „Obiectivul nostru este locul trei, dar cu puţină şansă putem termina pe poziţia secundă”
Cosmin Sălăjan, director sportiv „U” Jolidon



CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

Ţi-ai dori să îţi petreci concediul în Caraibe, cu 3.000 de euro în buzunar? Visul tău poate deveni acum realitate. Participă la concursul Miss Click 2009 şi ai şansa de a te distra pe cinste, alături de un prieten! Dă click pe imaginea de mai jos, spune-ne cum te cheamă şi lasă-ne un număr de telefon, iar fotografii noştri te vor contacta în cel mai scurt timp posibil. 

Garantat primeşti 100 de lei şi un photobook profesionist!

Citeşte aici regulamentul concursului

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite