Joaca de-a săpatul tranşeelor pe o stradă din Dej

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii au finalizat lucrările de introducere a canalizării pe strada Sălciilor, iar după o lună au revenit şi strică tot ce au realizat până atunci. La nemulţumirile locatarilor din zonă, reprezentanţii antreprenorului, MZAV Construct,  răspund că reluare lucrărilor s-a făcut pentru că ţevile eveau o înclinare nepermisă de 10 centimetri. 

Mai mulţi locatari de pe strada Sălciilor din Dej au depus sesizări pe adresa Primăriei prin care îşi exprimă nemulţumirea faţă de faptul că după ce în urmă cu aproximativ trei săptămâni a fost finalizată extinderea reţelei de canalizare în zonă, de câteva zile muncitorii au revenit şi au început din nou săpăturile. Mai mult, din cauza neglijenţei muncitorilor gardurile a doi proprietari de case au fost avariate, iar unul dintre ei ameninţă că va da în judecată antreprenorul.

Proiect de reabiltare

Introducerea canalizării pe strada Salciilor face parte dintr-un proiect mai amplu al Primăriei Dej de introducere a reţelei de apă-canal în mai multe locuri din municipiu. După ce, în urmă cu aproximativ o lună introducerea canalizării pe strada a fost finalizată, solul fiind nivelat, de aproximativ o săptămână, excavatoarele au revenit.

Oamenii se plâng că nu mai pot intra cu maşina pe stradă şi nici nu înţeleg motivul pentru care săpăturile au fost reluate. „Au venit acum şi iarăşi sapă. Eu nu ştiu ce mai au de făcut aici, dar pot spune că mi-au rupt gardul şi am făcut plângere la Poliţie, iar dacă nu mi-l repară, îi dau în Tribunal. Nu se poate circula pe aici“, a spus Augustin Pop, locatar pe strada Sălciilor.

Alte săpături pentru 10 centimetri

Potrivit lui Claudiu Chira, inginerul care coordonează lucrările companiei MZAV Construct de pe stradă, spune că reluare lucrărilor i-a fost impusă de şefi. „Pentru că pe o distanţă de 300 de metri cât are strada, conductele aveau o înclinare de 10 centimetri, am fost nevoiţi să săpăm din nou. Şefii ne spun să facem asta de la ei din birou. Nu ştiu cum e să lucrezi sub ameninţarea că se va surpa malul peste tine“, a spus muncitorul.

Tiberiu Pop, administratorul MOZV Construct, a apreciat că în cauză e vorba de „răutatea oamenilor“. „Lucrăm în condiţii vitrege pentru ei, iar lor nu le convine că nu pot ajunge în curte. Se va asfalta strada după ce terminăm lucrările. De fapt, astăzi e ultima zi de lucru“, a spus acesta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite