Japonezii de la Fujikura angajează 650 de muncitori la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

650 de persoane, marea majoritate fără studii superioare, urmează să fie angajate la firma Fukikura, care se ocupă de producţia de circuite electrice pentru automobilele Volkswagen, Audi şi Seat.

Compania îşi dublează astfel angajaţii din Cluj-Napoca, depăşind uşor numărul de persoane pe care lucrau în hala de producţie înainte de criză. Mare parte dintre angajaţi vor fi muncitori necalificaţi, 10 procente din totalul de angajaţi reprezentându-l persoanele cu studii superioare. Recrutările de personal urmează să înceapă în prima parte a anului viitor şi vin pe fondul unui nou contract semnat de către compania japoneză cu producătorul de autoturisme Volkswagen.

Anunţul a fost făcut de către oficialii companiei şi de cei ai administraţiei publice locale astăzi. Firma, care are sediul central în Tokyo Japonia, şi-a deschis o hală de producţie la Cluj-Napoca în anul 2001, urmând ca până în 2006 numărul angajaţilor să ajungă la aproximativ 1.200. O altă astfel de hală a fost deschisă la Dej. Pe fondul crizei economice, spun oficialii, numărul angajaţilor s-a înjumătăţit, treptat.

„Nu este o noutate că în întreaga lume companiile au avut de suferit din cauza crizei economice. Cred că cel mai important este faptul că reuşim acum să facem aceste angajări”,  a spus Ignacio Ibarra, vicepreşedintele Fujikura Automotive Group. Începând cu 2011 în fabrică vor lucra 1.260 de persoane.

„Trebuie subliniat faptul că am adus numărul de angajaţi înapoi la cel care era într-o perioadă de vârf a industriei de automobile, respectiv anul 2006, lucru cu care puţini se pot lăuda zilele acestea”, a completat primarul Sorin Apostu.

La compania Fujikura lucrează în întreaga lume peste 50.000 de persoane. Firma a fost înfiinţată în 1885 şi se ocupa la început cu confecţionarea materialelor textile pentru produse tradiţionale japoneze. Vânzările firmei au ajuns, însă, în 2010, la suma de 4.460 milioane de euro.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite