Cluj: Jandarmii au făcut apel la fair play

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Jandarmii au făcut apel la fair play
Cluj: Jandarmii au făcut apel la fair play

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a făcut un apel la suporterii echipelor de fotbal să dea dovadă de fair play odată cu începerea ediţiei 2009-2010 a campionatului naţional de fotbal.

Jandarmii le cer suporterilor să nu introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde ori alte obiecte care pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă.

Apelul a fost lansat „pentru prevenirea şi stoparea producerii, în apropierea şi în locurile de desfăşurare a competiţiilor şi jocurilor sportive, a unor fapte violente, cu urmări negative atât pentru cluburi, cât şi pentru spectatori”, potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

De asemenea, spectatorilor li se cere să nu introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi care conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen şi le este interzis să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel.

Potrivit jandarmilor, sancţiunile pentru nerespectarea de către spectatori a obligaţiilor prevăzute în lege sunt cuprinse între 80 şi 3.000 lei, iar pe lângă amendă se aplică şi sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o perioadă între şase luni şi doi ani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite