Jandarm arestat pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un jandarm clujean a fost arestat pentru 29 de zile, de Curtea de Apel Cluj, pentru ucidere din culpă, după ce a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia o persoană a murit. Subofiţerul Florin Adrian Groza, din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, a lovit cu maşina un pieton iar apoi a fugit de la locul accidentului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de Curtea de Apel Cluj, judecătorii acestei instanţe au admis, luni, propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj şi au dispus arestarea preventivă a lui Florin Adrian Groza, pe o perioadă de 29 de zile, pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi consum de alcool după producerea unui accident de circulaţie.

În propunerea de arestare preventivă s-a menţionat că în 10 aprilie, în jurul orei 22.00, în timp ce conducea un autoturism BMW 318 I pe Calea Floreşti din Cluj-Napoca, Groza a trecut cu maşina peste un bărbat în vârstă de 45 de ani, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi a consumat băuturi alcoolice. Iniţial, el a acroşat-o pe victimă şi a proiectat-o pe carosabil.

Potrivit sursei citate, ulterior bărbatul a murit, iar concluziile provizorii ale legiştilor sunt că leziunile care au provocat decesul sunt cele produse ca urmare a trecerii autoturismului peste acesta. Florin Adrian Groza a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj. Groza a formulat recurs împotriva măsurii arestării preventive, care se va judeca la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Suspendat din funcţie

Florin Adrian Groza este angajat la Unitatea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca din anul 2007, cu grad de subofiţer operativ. Acesta are 29 de ani, are studii medii şi este din Cluj-Napoca. Potrivit lui Ilie Milici, purtătorului de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, Florin Groza a anunţat comandamentul despre accident. „S-a anunţat, dar nu ştiu exact în ce moment”, a declarat Milici.

Subofiţerul a fost suspendat din funcţie până în momentul în care instanţa va da o sentinţă definitivă în acest dosar.

A călcat pietonul şi a fugit

Potrivit IPJ Cluj, accidentul s-a produs sâmbătă seara pe Calea Floreşti. Victima, care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii, pe loc nemarcat şi fără să se asigure, a fost accidentată prima dată de un autoturism condus de un şofer din Satu Mare. Imediat după aceea, victima fost lovită încă o dată de jandarm, care se îndrepta cu maşina personală înspre comuna Floreşti.

Subofiţerul Florin Adrian Groza a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor rutieri. Maşina acestuia a fost identificată abia la două ore de la producerea accidentului de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca. Când l-au găsit pe şofer, acesta era sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de  0,14 miligrame pe litru în aerul expirat.

 




Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite