Cluj: Jacques Tati dă startul porţiilor de râs la „Comedy Cluj”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Jacques Tati dă startul porţiilor de râs la „Comedy Cluj”
Cluj: Jacques Tati dă startul porţiilor de râs la „Comedy Cluj”

Singurul festival de film de comedie din România se desfăşoară în perioada 10 - 18 octombrie la Cluj. Deschiderea oficială a festivalului „Comedy Cluj” va avea loc sâmbătă, de la ora 19.00, la Cinema Republica, cu proiecţia filmului „Vacanţa Domnului Hulot”, în regia celebrului Jacques Tati.

Comedy Cluj, primul şi singurul festival de film de gen din România, va debuta în oraşul de pe Someş, sâmbătă, începând cu ora 10.00, atunci când la Cinema Republica va avea loc prima proiecţie din cadrul evenimentului, a filmului francez  „Ciocu` mic!”.

Ceremonia oficială de deschidere a festivalului va avea loc în acelaşi loc, însă de la ora 19.00, cu vizionarea variantei restaurate a filmului Vacanţa domnului Hulot (Franta, 1953), în regia lui Jacques Tati, a cărei premieră internaţională a avut loc abia acum patru luni.

„Comedia nu e un gen facil”

„Am vrut să arătăm publicului că acest gen, comedia, nu este unul deloc facil. Vrem să aducem în faţa cinefililor mai multe din faţetele comediei”, a declarat Sorin Dan, directorul festivalului.

Ecranizarea este adusă la Cluj de către Fundaţia Groupama GAN pentru Cinema, cea care oferă anual premiul „Un Certain Regard” la Festivalul de la Cannes, cunoscută şi pentru sprijinul pe care-l acordă în vederea restaurării capodoperelor cinematografice din întreaga lume.

Preşedintele fundaţiei, Gilles Duval, va fi unul din invitaţii de onoare ai Comedy Cluj, care va susţine un workshop despre restaurarea de filme luni, 12 octombrie, de la ora 12.00, la Bastionul Croitorilor, meetingul-pointul festivalului.

Film în avanpremieră mondială

Printre momentele inedite ale Comedy Cluj se numără şi proiecţia în avanpremieră a filmului, „Nuntă în Basarabia”, miercuri, 14 octombrie, lansarea oficială a acesteia urmând să aibă loc abia în 2010. Evenimentului nu se va dezice nici de la petreceri, pe care organizatorii le anunţă a fi „incendiare”, precum Gulaş, Romanian sau Euphoria party, însă acestea au un circuit închis. Pentru publicul larg, clubul 30 Plus va găzdui seară de seară after-party-uri atât pentru voluntarii Comedy Cluj, cât şi pentru cinefili.

Publicul va avea posibilitatea de a interacţiona cu nume importante ale cinematografiei pe parcursul festivalului, precum criticul de film Liana Tatos, Tora Vasilescu sau Marin Moraru, ultimii doi urmând să obţină şi un premiu de excelenţă.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

Adevarul Cluj | Create Your Badge

image
image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite