Jacqueline Bisset: „Mă gândesc oare de ce primesc un premiu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jacqueline Bisset
Jacqueline Bisset

Cunoscuta actrița britanică Jacqueline Bisset este invitata specială a celei de-a zecea ediții a TIFF. Actrița va primi în cadrul galei de Închidere a festivalului Premiului Special pentru Contribuţia Adusă la Cinematografia Mondială.  

Cunoscuta actriță britanică Jacqueline Bisset a ajuns ieri la Cluj, pentru a primi sâmbătă, în cadrul Galei de închidere a celei de-a zecea ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Dacă actorul italian a cerut o ședință de masaj imediat ce a ajuns în la Cluj, Jacqueline Bisset nu a avut pretenții ieșite din comun. Ea a fost așteptată, însă, în camera de hotel cu un aranjament special de flori. „Sunt încântată. Aveam această idee, o părere pe care mi-am format-o înainte legat de ce ar putea fi Clujul și România și cred că am avut dreptate. Premiile sunt niște daruri care îți dau curaj. Ești recunoscător pentru acest dar, dar mai recunoscutor pentru întâlnirea cu oamenii pe care îi întâlnești și care îți dau căldură", a declarat azi Jacqueline Bisset, la întâlnirea cu reprezentanții presei.

„Sunt îndrăgostită de iubire"

Deși este una dintre cele mai apreciate actrițe britanice, cu peste 80 de apariții în filme și producții TV, actrița spune că are adesea „dubii" și se gândește dacă, în cariera ei, „a lucrat cu adevărat bine". „Chiar dacă am făcut 80 de proiecte, îmi amintesc de foarte puține din ele și mă gândesc de ce oare primesc un premiu. Când lucrurile capătă această dimensiune internațională e foarte greu de crezut că filmul tău a ajuns atât de departe", a mai spus Bisset.

Ea a precizat că nu a văzut filme ale noului val de regizori românești, însă a participat aseară la proiecția filmului „Balanța", în regia lui Lucian Pintilie. Ea s-a aratăt însă încântată de programul filmelor de la TIFF, iar organizatorii i-au promis un set de DVD-uri cu filmele de debut ale regizorilor români. Jacqueline Bisset a povestit că, dacă nu ar fi fost actriță, i-ar fi plăcut să devină arheolog, însă este de părere că a fost făcută ca să fie „peste tot în lume". „Muncesc foarte mult, am energie, sunt foarte intensă. Un iubit de-al meu mi-a spus că fac totul în detaliu. Nu cred că e chiar vorba de totul. Sunt rapidă, puțin prea îndrăgostită de iubire", a descris-o Bisset pe femeia din spatele marelui ecran.

Jacqueline Bisset va fi omagiată în cadrul Galei de închidere a celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Evenimentul va avea loc mâine, începând cu ora 20.30, la Teatrul Național. Actrița va primi în cadrul galei Premiului Special pentru Contribuţia Adusă la Cinematografia Mondială. Clujenii o pot vedea pe este Jacqueline Bisset la Cinema „Florin Piersic", de la ora 18.00, unde va fi proiectat filmul „Ceremonia".

Cine este Jacqueline Bisset

Născută pe 13 septembrie 1944, în Weybridge, Marea Britanie, Jacqueline Bisset are o carieră impresionantă, ce cuprinde peste 80 de apariţii în filme de cinema şi producţii TV. A debutat în filmul Fundătura, regizat de Roman Polanski, cu Donald Pleasence în rolul principal. Rolul care a făcut-o celebră este cel al iubitei lui Steve McQueen în filmul de acţiune Locotenentul Bullitt, lansat în 1968.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite