Ipoteză: dosarul în care sunt audiaţi soţii Apostu are legătură cu cel al lui Radu Bica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul în care sunt audiaţi primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, şi soţia acestuia este cel în care este cercetată femeia de afaceri Aspazia Droniuc şi din care a fost disjuns dosarul în care a fost arestat vicepreşedintele CJ Cluj Radu Bica, afirmă surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că soţii Apostu sunt audiaţi într-un dosar început în 2009 de procurorii DNA, vizând fapte de corupţie, în care o femeie de afaceri din Cluj, Aspazia Droniuc, este cercetată pentru mai multe licitaţii organizate de autorităţile locale din Cluj la care firmele sale au participat. Din acest dosar a fost disjuns cel în care a fost arestat Radu Bica, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, afirmă sursele citate. Potrivit aceloraşi surse, soţii Apostu l-au angajat ca avocat pe avocatul Gheorghiţă Mateuţ, care îl apără şi pe Bica.

Citeşte şi Avocatul Gheorghiţă Mateuţ îl asistă pe primarul Apostu în audierile de la DNA

Cazul Bica

Potrivit DNA Cluj, Radu Bica ar fi cerut suma de 25.000 de euro pentru a oferi informaţii esenţiale în ceea ce priveşte o licitaţie care urma să aibă loc în luna decembrie. În urma acestei licitaţii se atribuia contractul prin care se asigurau serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena, în anul 2012, servicii ale căror costuri se cifrau în jurul valorii de 60.000 de euro pe lună. Radu Bica a acceptat prima tranşă din bani, contravaloarea în lei a 10.000 de euro, în data de 31 octombrie, de la omul de afaceri Aspazia Droniuc. În dosar au fost puşi sub urmărire patru persoane, dintre care doar Radu Bica a fost arestat. În libertate mai sunt cercetaţi Aspazia Droniuc, soţul acesteia, Robert Roşu, şi intermediarul mitei, avocatul bucureştean Bogdan-Marius Aldea. Radu Bica susţine că cei 10.000 de euro au fost luaţi cu titlu de împrumut.

Vezi şi Traseul mitei din lada canapelei lui Bica

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite