Ion Pantelimon (DRDP): Centura Gherlei nu va fi închisă din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arăta centura în 2009, după surpări, la mai puţin de o lună de la inaugurare.
Aşa arăta centura în 2009, după surpări, la mai puţin de o lună de la inaugurare.

Centura de ocolire a municipiului Gherla, unde s-au semnalat recent noi alunecări, necesită doar lucrări de intervenţie  "uşoare", a precizat astăzi Ion Pantelimon, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj.

"Centura este sub monitorizare de către constructor. Problemele existente sunt sub nivelul care să impună închiderea centurii. Se vor remedia fisurile. Lucrările nu vor dura mai mult de o zi sau două. Centura va ieşi din garanţie abia în aprile-mai anul viitor", a explicat Pantelimon. Tot el a precizat că în zonă nu există niciun pericol pentru participanţii la trafic.

 Centura a fost închisă circulaţiei în 2009 pentru reparaţii, la doar câteva zile de la deschidere. În 2009, drumul s-a surpat, din cauza unor infiltraţii de apă, iar muncitorii au excavat şoseaua pe un sens, pe o lungime de aproximativ 100 de metri.

Denivelările apărute recent în zonă au fost semnalate de Mircea Traian Herman, consilier judeţean PDL în Gherla. Situaţia a fost semnalată şi de Cornel Itu, deputat PSD, care susţine că proiectul a fost din start unul greşit, realizat pe un teren unde ar exista grote datorate extracţiei de sare şi de care nu s-a ţinut cont în momentul demarării construcţiei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite