Ioana Stupariu este studenta model la Drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studentă în primul an la Drept, Ioana poate fi un model pentru mulţi tineri: a terminat liceul cu media 10, a luat 10 la Bac şi la facultate a intrat tot cu nota 10.

În ciuda vârstei sale, de doar 19 de ani, Ioana are un CV impresionant. Mai impresionante sunt performanţele sale, studenta la Drept participând în perioada liceului pe la mai multe olimpiade naţionale, unde a fost premiată. A terminat Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" cu media 10, iar la Bacalaureat a reuşit aceeaşi performanţă. De fapt, când e întrebată de note, competiţii, premii şi provocări, tânăra nici nu ştie de unde să înceapă. Cert e că Ioana a dat o mare importanţă şcolii până acum şi a câştigat aproape tot ce se putea câştiga în materie de olimpiade şi concursuri şcolare la română, franceză, filosofie, geografie şi limba română.

Performanţe în străinătate

Nu s-a oprit aici. A descoperit competiţiile de dezbateri, iar între 2008 şi 2010, Ioana a participat la concursuri la Oxford, Cambridge, Turneul de dezbateri London Australs sau Forumul Naţional de Dezbateri Academice. Individual sau cu echipa, că a fost un loc I, II sau III, a câştigat şi aici tot ce se putea câştiga. Între timp a fost nominalizată pentru distincţia „Elevul Anului", în cadrul Galei „Premiile în educaţie", organizată de Fundaţia „Dinu Patriciu".

Încrezătoare, muncitoare şi cu zâmbetul pe buze, Ioana a păşit, de anul trecut, într- una din cele mai dificile instituţii superioare de învăţământ din Cluj-Napoca: Facultatea de Drept. A trecut cu brio de primul semestru. Ba chiar mai mult, a fost la un pas de a termina şi acum cu zece, însă a încurcat-o o materie.

Îi place Dreptul, dar şi să lucreze cu tinerii, fiind coordonatorul programului YouthBank în Cluj-Napoca, motiv pentru care ar vrea să devină nu avocat, nici notar, ci profesor de drept. „Îmi place să lucrez cu tinerii. În trecut am înfiinţat clubul de dezbateri din liceul «Bălcescu». E foarte frumos să vezi cum se dezvoltă copiii, e o satisfacţie enormă", a povestit tânăra studentă.

Coordonatoare la 19 ani

Ioana Stupariu este coordonatoarea programului YouthBank la nivel operaţional şi se ocupă atât de contabilitate, cât şi de recrutarea membrilor în cadrul organizaţiei care investeşte în tineri. „Sunt membru fondator al organizaţiei, din 2006, iar în ultimul an am devenit coordonator. Practic, de când am aplicat am trecut prin toate etapele, de la organizare evenimente, până la recrutare de membri", a spus Ioana, care în prezent coordonează 18 tineri în cadrul YouthBank.

Întrebări şi răspunsuri

Care e părerea ta despre studentul român?

I.S.:
Studentul român e interesat de note şi nu de ceea ce face la facultate. Mi se pare trist că majoritatea tinerilor din ziua de azi dau bani pentru a face o facultate, dar nu-şi dau interesul pentru a se alege cu ceva după ce o termină.

Ai ajuns la un nivel înalt în cadrul YouthBank. Vei face asta şi la anul?

I.S.: Îmi place ceea ce fac, dar nu cred că o să mai rămân, deoarece e o muncă titanică.

Ce-i place

Ioanei îi plac filmele, în special serialele. „Îmi place mult să călătoresc şi cred că ăsta e unul din lucrurile de care m-am bucurat foarte mult atunci când am participat la competiţii în alte ţări", a spus tânăra.

Ce nu-i place

Faptul că la Facultatea de Drept sunt mulţi tineri care nu au ce căuta acolo, majoritatea fiind aici studenţi doar pentru o diplomă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite