Ioan Rus: „Aderarea României la Spaţiul Schengen - prioritate zero a MAI”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aderarea României la Spaţiul Schengen, precum şi eliminarea faptelor de corupţie în care sunt implicaţi lucrătorii instituţiei au fost subiecte ce s-au regăsit pe agenda discuţiilor purtate de ministrul Ioan Rus cu reprezentanţii structurilor teritoriale ale M.A.I. care a avut loc la Cluj-Napoca.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, a efectuat sâmbătă o vizită de lucru la Cluj, unde s-a întâlnit cu reprezentanţii structurilor teritoriale de ordine şi siguranţă publică ale M.A.I. din Transilvania.

"Le-am explicat suplimentar că în acest an există restricţii legate de bugetul alocat de vechiul Guvern şi că anul acesta e unul special având în vedere că avem două scrutinuri de organizat. Cel mai important obiectiv, aderarea la Shenhen, nu este îndeplinit. Acest Guvern are un statut de 6-7 luni, astfel că trebuie să privim cu mare atenţie posibilităţile pe care le avem", a declarat Ioan Rus la Cluj-Napoca.

La şedinţa de lucru ce a avut loc la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au participat secretarul de stat Petre Tobă şi şefii structurilor teritoriale ale poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale Anticorupţie, serviciilor judeţene de informaţii şi protecţie internă şi Oficiului Român pentru Imigrări din treisprezece judeţe.



Ministrul de Interne a spus că va schimba oamenii care nu îşi vor face treaba şi va modifica o serie de ordine de ministru, pentru "o activitate competitivă". Cu toate acestea, Ioan Rus a spus că nu este obiectivul său să schimbe oamenii şi funcţiile.

În încheierea şedinţei de lucru organizată astăzi la sediul I.P.J. Cluj, ministrul Ioan Rus a reiterat faptul că profesionalismul şi performanţa vor sta la baza evaluării tuturor structurilor din M.A.I., atât pe plan central, dar şi local.

image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite