Ioan Hora: „Vom face fericită o ţară întreagă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Hora a debutat şi în Champions League în acest an
Ioan Hora a debutat şi în Champions League în acest an

 „Ceferistul“ Ioan Hora a marcat unicul gol al naţionalei de tineret la Norwich, împotriva Angliei şi speră să recidiveze mâine, în retur. Mijlocaşul este una dintre piesele de bază ale lui Emil Săndoi şi în partida-retur de la Botoşani a barajului de calificare la Euro 2011

-Ioan, felicitări pentru reuşita de la Norwich. Cum e să joci într-o asemenea atmosferă precum cea creată de englezi?
-Cel mai frumos lucru e să joci când stadionul este plin. Atunci te simţi cu adevărat fotbalist şi şti pentru ce tragi. Este o mândrie pentru orice fotbalist să îmbrace tricoul echipei naţionale, dar nu trebuie să ne mulţumim cu atât, ci trebuie să ţintim mai sus. Eu personal la fiecare meci îmi doresc să înscriu şi nu am fost deloc surprins de reuşita mea, sper să reuşesc şi mâine asta. Poate că şi transferul la CFR a contat decisiv în opţiunile selecţionerului.

-Cum ţi se pare Anglia? E un adversar cu individualităţi mult peste ale noastre?

-Eu cred că este peste noi, dar nu cu mult. Are şi Anglia puncte slabe, la fel ca oricare echipă şi putem să o eliminăm. Cel mai bine cunoaşte defectele adversarului domnul profesor (n.r.- Emil Săndoi). Cert este că au o dorinţă incredibilă de victorie. Asta i-a ajutat şi în meciul de la Norwich.

-Care e atmosfera în cadrul lotului înaintea meciului de mâine?
-Una excelentă, suntem cu toţii încrezători că putem obţine un rezultat bun. Acum, emoţiile sunt mult mai mari decât în meciul tur, pentru că se va decide calificarea. Formăm o familie unită şi simţim cu toţii ce performanţă ar fi calificarea la Campionatul European.

-Dacă naţionala mare nu se califică, voi sunteţi salvarea unui popor întreg?

-De 12 ani, echipa naţională de tineret nu s-a mai calificat la un turneu final. Vă daţi seama că vom face fericită o ţară întreagă, vom salva imaginea fotbalului românesc la nivel de echipă naţională. Va fi o tragedie pentru noi dacă nu ne calificăm, deşi chiar faptul că de patru ani nu am mai fost la un baraj este un pas înainte, atât pentru noi, cât şi pentru ţară. Sper din suflet să nu ne oprim aici şi să ne numărăm printre echipele calificate.

-Crezi că la Botoşani veţi avea parte de atmosfera propice unui meci cu asemenea miză?

-Tot aici am jucat şi cu ruşii şi i-am bătut cu 3-0. Am înţeles că stadionul va fi plin şi asta înseamnă foarte mult pentru noi. Trebuie să marcăm o singură dată şi să fim atenţi să nu primim gol şi ne vom califica.

-Este actuala generaţie cea mai talentată din ultimii ani?

-Nu ştiu dacă este cea mai talentată sau cea mai valoroasă. Cert este că suntem în faţa unei performanţe mari şi trebuie să ne concentrăm cât mai bine pentru a reuşi. Antrenorul nu ne mai poate ajuta în astfel de situaţii, el ne încurajează, iar restul depinde de noi, trebuie să ne facem treaba.

3 goluri a marcat Ioan Hora în actuala ediţie a preliminariilor pentru Euro 2011

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite