Învăţătorii, şcoliţi să recunoască simptomele elevilor care au ADHD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A doua parte a cursului va avea loc în zilele de 10 şi 11 decembrie
A doua parte a cursului va avea loc în zilele de 10 şi 11 decembrie

35 de învăţători învăţă, printr-un curs de specialitate, să recunoască simptomele elevilor cu ADHD, o tulburare comportamentală ce afectează mai ales copiii şi care se manifestă prin imposibilitatea acestora de a se concentra asupra unei anumite acţiuni.

Învăţătorii au deprins, weekendul trecut, în prima parte a cursului de specialitate, şi metode concrete de intervenţie educaţională la clasă în cazul copiilor cu ADHD. Cursul a fost susţinut de Asociaţia „Paşi Înainte" în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca, Clinica de Psihiatrie Pediatrică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj. Lecţiile s-au ţinut în zilele de sâmbătă şi duminică, 26 şi 27 noiembrie, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, iar cei 35 de dascăli au fost învăţaţi să monitorizeze comportamentul elevilor cu ADHD.

A doua parte a cursului va avea loc în zilele de 10 şi 11 decembrie, când cadrele didactice vor fi grupate câte zece şi repartizate la câte un psiholog ca să discute metode de intervenţie în şcoală pentru fiecare caz de ADHD inclus în proiect.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite