Inundaţiile au făcut pagube de 56 de milioane de lei la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pagubele înregistrate în judeţul Cluj în urma inundaţiilor din luna iunie depăşesc 56 de milioane de lei, cele mai afectate fiind drumurile judeţene şi infrastructura judeţului, relevă rezultatele finale ale unui raport de evaluare întocmit de Prefectura Cluj, dat vineri publicităţii.

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Cluj, echipele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj au finalizat, după deplasările în teren în fiecare locaţie, analiza pagubelor raportate de comitetele locale.

"În judeţul Cluj au fost afectate de inundaţii 65 de unităţi administrativ-teritoriale, iar totalul pagubelor a fost apreciat la 56,2 milioane de lei", se arată în comunicatul Prefecturii Cluj.

Astfel, valoarea pagubelor înregistrate la locuinţele şi anexele gospodăreşti afectate este de 2,8 milioane lei, la drumuri judeţene şi elemente de infrastructură de 24,4 milioane lei, la sectoarele de drumuri naţionale un milion de lei, la elementele de infrastructuri pe cursuri de apă 1,1 milioane lei.

"Valoarea culturilor agricole afectate se ridică, potrivit evaluărilor, la 5,7 milioane lei, infrastructură îmbunătăţiri funciare 2,8 milioane lei, iar elementele de infrastructură ale drumurilor comunale afectate sunt de peste 17,5 milioane lei. Inundaţiile au provocat pagube în şi infrastructura feroviară de 0,8 milioane lei", se mai arată în comunicatul Prefecturii Cluj.

De asemenea, în cele 65 de unităţi administrativ teritoriale au fost afectate de inundaţii 603 locuinţe, 1.062 anexe gospodăreşti, 5.176 de hectare de culturi agricole şi terenuri, din care au fost asigurate aproape 970 de hectare.

"Vor fi necesare în judeţ 11 lucrări de combatere a eroziunii solului în nouă comune şi municipiul Cluj-Napoca, lucrări hidrotehnice şi refaceri de drumuri, poduri şi podeţe. 12 case au fost total distruse şi familiile evacuate de către autorităţile locale", se susţine în comunicat.

Informarea privind pagubele va fi transmisă, luni, Guvernului şi Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar ulterior vor fi promovate şi proiecte de hotărâri de guvern, împreună cu Consiliul Judeţean Cluj.

Raportul privind pagubele inundaţiilor a fost prezentat, vineri, de prefectul Florin Stamatian în cadrul unei întâlniri la care au participat conducerea Consiliului judeţean Cluj şi mai mulţi parlamentari clujeni.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite