Inundaţii la Huedin! Zeci de persoane evacuate și autoturisme luate pe sus de viitură. Furtuna a ajuns la Cluj (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul este blocat la intrarea în Huedin, pe E60, din cauza precipitaţiilor care au căzut, în această după-amiază, pe raza municipiului. Un număr de peste două sute de persoane au fost evacuate de echipajele de intervenţie, casele lor fiind inundate.

Update 6, ora 23.15

La această oră apele s-au retras de pe străzile din Huedin. Militarii şi pompierii lucrează la scoaterea apei din case şi din curţi. Situaţia este gravă în localitatea Morlaca, la 8 kilometri de Huedin. Localnicii spun că viitura a luat mai multe case şi autoturisme. Pompierii caută la această oră un copil care ar fi fost dus de ape. 

Update 5, ora 22.55

Coloana de autoturisme şi TIR-uri care se îndreaptă spre Huedin se întinde pe mai mulţi kilometri. Mai multe maşini de Armată şi de Pompieri s-au îndreptat spre Huedin. Militarii au început să muncească la realizarea unui dig din saci de nisip. Mircea Moroşan, primarul Huedinului, a susţinut că în acest moment 24 de persoane printre care şi copii au fost mutate în Sala de Sport a localităţii, întrucât casele le-au fost inundate. O parte dintre cei evacuaţi au reuşit să se cazeze la rude şi la cunoştinţe.  

Update 4, ora 20.40

„Huedinul e zonă calamitată"

Traficul rutier pe DN 1 (E 60) la ieşirea din Huedin spre Oradea a fost întrerupt din nou, luni seară, deoarece apa a inundat carosabilul în urma unei ploi torenţiale. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Daniel Graur, a declarat, luni seară, că ploaia torenţială căzută în zona Huedin a cauzat întreruperea, din nou, a traficului spre Oradea. "Ploaia torenţială şi apa care a inundat carosabilul au dus la întreruperea traficului rutier la ieşirea din Huedin spre Oradea, după ce circulaţia a fost restabilită alternativ, pentru scurt timp. Traficul a fost, din nou, deviat, pe aceleaşi tronsoane ca şi în cursul după-amiezii. Huedinul e zonă calamitată", a spus Graur.
Potrivit unui bilanţ provizoriu al Primăriei Huedin, în urma ploilor de luni după-amiază au fost afectate aproximativ 250 de case, iar 40 de persoane au fost evacuate din locuinţe.

Nici Zalăul nu a scăpat de inundații. Sursa foto: Facebook

image

TIMIŞOARA SUB APE DUPĂ O PLOAIE TORENŢIALĂ (FOTOGALERIE)

Câteva zeci de case din oraşul clujean Huedin au fost inundate astăzi, după ce apele a două pâraie au ieşit din matcă, în urma unei ploi torenţiale care durează de peste trei ore, peste 20 de persoane fiind evacuate, iar traficul pe DN 1 (E 60) este întrerupt la ieşirea din Huedin spre Oradea. Apa a depăşit o jumătate de metru în mai multe case.

Traficul rutier la ieşirea din Huedin spre Oradea, pe DN 1 (E60) a fost întrerupt din cauza apei adunate pe şosea. Circulaţia pe ruta Cluj-Napoca - Oradea este deviată pe DJ 103K - DN 1F Nădăşelu, iar de la Oradea spre Cluj-Napoca este deviată prin Ciucea, pe DN 108A şi DN 1 F Nădăşelu. Poliţiştii clujeni estimează că întreruperea traficului va dura până în jurul orei 17.00.

Tragic: viitura a "înghițit" străzile din municipiul Huedin:

Un localnic a filmat cum o maşină a fost luată pe sus de viitură

UPDATE: „A fost o ploaie care durează de peste trei ore şi o rupere de nori. Apele pârâului Domoş şi ale pârâului Tibat au ieşit din matcă şi au inundat zeci de case, unde apa a ajuns la peste o jumătate de metru. Am trecut şi la evacuarea unor locuinţe şi a unor instituţii", a spus Mircea Moroşan, primarul Huedinului, citat de Mediafax.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, generalul Vasile Şomlea, a declarat că se aşteaptă oprirea ploii pentru a se putea interveni la scoaterea apei. Primăria Huedin urmează să întocmească o evaluare a pagubelor, iar o echipă a Prefecturii Cluj a plecat la Huedin pentru a analiza situaţia.

UPDATE 2: Lângă Huedin, situația pare mult mai tragică, câmpurile fiind inundate complet de apa căzută în această după-amiază. Video: Alex Cioflica

Vremea rea a ajuns în Cluj-Napoca, în jurul orei 19.00, manifestându-se prin ploi torențiale și descărcări electrice. Până la această oră, autoritățile clujene nu au anunțat probleme.

21.00: UPDATE 3: Traficul a fost reluat la Huedin, pe E60, insă s-a format o coadă de circa 20 de kilometri, potrivit Poliției Rutiere Cluj. Pe Twitter, cei prezenți în zonă susțin că norii încep să se formeze din nou deasupra orașului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite