Cluj: Planuri pentru Aeroportul Internaţional Regional Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Planuri pentru Aeroportul Internaţional Regional Transilvania
Cluj: Planuri pentru Aeroportul Internaţional Regional Transilvania

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a început consultarea celorlalte consilii judeţene din Transilvania pentru realizarea unui aeroport regional, după modelul aeroporturilor Frankfurt, Madrid sau Barcelona.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, crede că procedurile de realizare ale aeroportului ar putea începe anul viitor, dacă se pun de acord toate instituţiile implicate.

„Intenţionez să demarez acest proiect care înseamnă dezvoltarea marii infrastructuri în regiunea Transilvania, şi anume de a începe construirea unui nou aeroport regional al Transilvaniei, realizat împreună cu celelalte consilii judeţene din Regiunea de Nord-Vest şi nu numai, şi cu cele din Regiunea Centru”, a spus Tişe, citat de Mediafax.

Se vor zboruri transcontinentale

Aeroportul ar avea mai multe piste suficient de lungi pentru a suporta zboruri transcontinentale, pistă şi terminal pentru curse cargo şi terminal separate pentru pasageri. „Va fi un aeroport pe câteva sute de hectare care să permită aterizarea şi decolarea concomitentă a avioanelor de mare capacitate”, a mai spus Tişe.

Preşedintele CJ Cluj a anticipat că va fi nevoie de un investitor privat care să contribuie la construirea aeroportului, care şi-ar putea recupera investiţia în urma unei concesiuni şi eventuale exploatări acordate.

„Ne dorim ca în baza unui parteneriat public – privat să realizăm cel mai mare aeroport din Europa de Sud-Est, pentru că ne dorim să creăm un nod aerian, după modelul aeroporturilor Frankfurt, Madrid, Barcelona pentru zboruri transoceanice şi transcontinentale”, a mai spus Alin Tişe.

Acesta şi-a exprimat speranţa ca amplasamentul ar fi undeva în judeţul Cluj, numele găsit fiind „Aeroportul Internaţional Regional Transilvania”.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite