Cluj: Premiu pentru proiectele Aeroportului Internaţional

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a fost declarat aeroportul cu proiectul de modernizare aeroportuară cel mai rapid implementat.

În cadrul celei de a treia ediţii a „AIRPORT FORUM 2009”, eveniment care  avut loc ieri la Bucureşti, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca a primit premiul „Proiectul de modernizare aeroportuară cel mai rapid implementat”

„AIRPORT FORUM 2009” se adresează aeroporturilor, companiilor aeriene, asociaţiilor din industria aviatică, furnizorilor din zona aeroportuară, producătorilor, companiilor de combustibil, firmelor de construcţii şi arhitectură, companiilor de asigurări şi retailerilor.

Citeşte şi
Costul noii piste a aeroportului: 100 de milioane de euro

În cadrul ediţiei din acest an au fost dezbătute teme legate de strategiile de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare, soluţiile de reducere a costurilor operatorilor în condiţiile actualului climat economic, fără a renunţa la siguranţa şi calitatea serviciilor, precum şi tendinţele industriei aviatice în perioada următoare.

„Premiul acordat are la bază principalele obiective de investiţii privind dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, în principal finalizarea noilor terminale de pasageri destinate procesării acestora pe fluxurile de plecări şi sosiri“, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Cluj.

Pentru perioada 2009-2012, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca are în plan realizarea mai multor proiecte: pista de decolare-aterizare de 3500 m (2010 - 2012), etapa a doua a extinderii platformei de îmbarcare-debarcare (2010), construirea unei noi căi de rulare (2010), construirea unui rerminal cargo (2009 – 2011), extinderea parcării auto şi construirea unui parking auto (2009 – 2010), realizarea unui racord de alimentare cu energie electrică medie tensiune 20 KW (2009) şi sistematizarea accesului din şoseaua europeană E576 (2009 - 2010).

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite