Gore a fost implicat într-un scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Marius David poreclit Gore a fost implicat într-un scandal, astăzi, în cartierul clujean Mănăştur. Surse din poliţie susţin că totul a pornit de la o ceartă dintre Gore şi soţia acestuia, care a chemat poliţia. El a fost văzut pe Calea Mănăştur, plin de sânge, ţinând un cuţit la gât. Mai multe echipaje de poliţie şi unul de "mascaţi" au fost trimise, pentru a-l imobiliza.

Surse din poliţie susţin că totul a pornit de la o ceartă dintre Gore şi soţia acestuia, la domiciliul acestora, în cartierul Zorilor. Femeia a fost cea care a chemat poliţia. Gore a fost amendat pentru tulburarea liniştii publice.

Poliţiştii suspectează că ar fi consumat etnobotanice, întrucât în casă ar fi fost găsite asemenea substanţe. Acesta a coborât apoi pe Calea Mănăştur şi a fost văzut de un clujean, în jurul orei 18.00, ţinând un cuţit la gât.

Clujeanul a sunat la 112, la faţa locului sosind mai multe echipaje de poliţie şi de "mascaţi".

„Era plin de sânge. Se vedea cum îşi tot bagă cuţitul în gât. Striga într-una «este pe pământ Satana». Întâi au venit poliţiştii. Le spunea că dacă se atinge de el, se omoară. Apoi au apărut mascaţii care l-au imobilizat. Totul s-a petrecut în decurs de 10 minute. Sunt în stare de şoc, n-am mai văzut în viaţa mea aşa ceva", a declarat unul dintre martori.


Locul unde a avut loc scandalul provocat de Gore

El a fost transportat la Urgenţe pentru îngrijiri medicale, fiind rănit în urma incidentului. Martorii susţin că şi doi dintre poliţişti ar fi fost uşor răniţi de către Gore, însă IPJ Cluj infirmă această ipoteză.

image

Cine este Gore?

Florin Marius David, poreclit Gore, s-a născut la Bucureşti şi a absolvit Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza", secţia sculptură. Este căsătorit şi are 2 copii. La mijlocul anilor '90, acesta a fost închis pentru viol la Penitenciarul Gherla.  

Gore şi-a făcut apariţia la Cluj la mijlocul anilor '90. Venirea la Cluj a lui Gore a fost determinată de căsătoria sa cu Carmen, pe care a cunoscut-o în Germania, unde se aflau amandoi la muncă. Având o oarecare charismă, Gore a atras în anturajul său multe personaje din lumea interlopă a Clujului, în special tineri care ii căutau protectia. Scandalurile pe care le-a provocat între anii 1995 şi 1996 în mai multe discoteci şi cluburi au ajuns de notorietate: zeci de persoane bătute, tinere agresate sexual etc. Cu toate acestea, nimeni nu a îndrăznit să depună plângeri la Poliţie.

Buba s-a spart în 12 martie 1996, cand Gore i-a rupt mandibula unui tenor de la Opera Română din Cluj şi l-a tăiat cu sabia ninja pe fratele acestuia, un cascador. Atunci, Gore a fost arestat pentru vătămare corporală gravă şi ultraj contra bunelor moravuri.

Apoi, o studentă a depus plângere împotriva lui Gore, afirmând că a fost supusă la perversiuni sexuale în toaleta unui club. Astfel, Gore a fost trimis în judecată şi pentru viol şi lipsire de libertate. A beneficiat de o pedeapsă blândă (sub doi ani de puşcărie) şi, după ce a executat jumătate din ea, a ieşit din închisoare, pentru "bună purtare".

Scandalul de la „Sun”

Gore a fost arestat din nou, în 27 iunie 2000, de data aceasta în centrul Clujului, după ce a fost reţinut de o trupă de mascaţi. Alături de el au fost arestaţi Sebastian Chira, zis Sebi, iar ulterior, Claudiu Matei (zis Mesi). Acuzaţiile: ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Arestarea lui Gore şi a prietenilor săi a survenit unor scandaluri provocate de aceştia la barul de noapte "Opera" şi în discoteca "Sun". În timpul distracţiei, Gore a mimat, pe ringul de dans, un act sexual cu amanta sa, încercând să o penetreze în faţa mulţimii din local. Gore a fost arestat preventiv pentru ultraj contra bunelor moravuri şi, timp de aproape şase luni, a fost închis. După ce a ieşit din închisoare, Gore a cerut ca procesul să fie strămutat. Solicitarea i-a fost admisă.

În cursul anului 2001, o instanţă din Oradea l-a condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru ultraj contra bunelor moravuri. Sentinţa instanţei era tardivă: Gore dispăruse din ţară.

Expulzat, arestat, transferat

Florin Marius David a fost expulzat din Spania în luna februarie 2005, alături de un mare grup de infractori români. Avionul în care se afla grupul de expulzaţi a aterizat la Bucureşti în 24 februarie. Imediat după ce a ajuns în România, Gore a fost arestat şi, potrivit propriilor declaraţii, internat cu probleme psihice la Spitalul Penitenciar Jilava.

În 16 martie 2005, Curtea de Apel Bucureşti a confirmat mandatul de executare a pedepsei emis pe numele lui Florin Marius David. Gore a fost transferat, în 27 iulie, la închisoarea din Gherla, pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite