Cluj: Întârziere record! Sute de clujeni, blocaţi în staţii timp de două ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Întârziere record! Sute de clujeni, blocaţi în staţii timp de două ore
Cluj: Întârziere record! Sute de clujeni, blocaţi în staţii timp de două ore

Majoritatea clujenilor care călătoresc cu troleibuzele au întârziat la serviciu iar elevii la şcoli, în această dimineaţă, din cauza unei pene de curent ce a blocat transportul în comun pe cea mai mare rută din oraş.

Citeşte şi
„Oraşul blocat în trafic”: 25.000 de maşini în plus, pe străzi

Troleibuzele au întârziat aproape două ore, între 6.30 şi 8.10, din cauza unei defecţiuni la linia de contact, care nu a mai fost alimentată din cauza unei pene de curent. Rezultatul: staţii arhipline, taxiurile nu mai făceau faţă, iar autobuzele care circulau pe alte rute erau suprasolicitate.

„Am avut o pană de curent pe ruta Mărăşi - Mănăştur, astfel încât troleibuzele au rămas blocate în trafic. Am încercat să suplimentăm cât am putut această linie cu autobuze”, ne-a spus Liviu Neag, directorul Regiei Autonome de de Transport Urban Călători (RATUC) Cluj.

Clujenii, însă, au fost luaţi prin surprindere de faptul că troleibuzele nu mai soseau, iar nimeni nu le oferea nicio explicaţie. Dimpotrivă, angajatele de la chioşcurile de bilete nu ştiau nimic. „E posibil să fie o problemă cu linia de curent sau un troleibuz să fi păţit ceva, dar noi aici nu ştim nimic”, ne-a spus una din vânzătoarele de bilete din staţia Piaţa Mărăşti, care a preferat să-şi păstreze anonimatul.

Exasperaţi că nu găseau nici măcar taxiuri, oamenii au pornit pe jos spre locurile de muncă. „Am aşteptat 45 de minute, nu ştiu dacă rezolv ceva aşteptând încă atât, deoarece cine ştie când o să vină troleibuzele.

Fetiţa mea a aşteptat înaintea mea 30 de minute să vină troleibuzul, dar până la urmă a prins un taxi”, ne-a povestit Matei Groza, un clujean ce a pornit pe jos spre locul său de muncă, aflat în cealaltă parte a oraşului. „Nu mai stau, deoarece nici în autobuzele care merg încolo nu am încăput. Uitaţi-vă şi dumneavoastră câtă lume e aici”, a mai spus acesta.

În staţia aflată mai sus, circa două sute de clujeni aşteptau sosirea unui troleibuz, care să îi ducă în cartierul Mănăştur. „Nu pot să mă duc cu taxi pentru că îmi ia 20 de lei dintr-un capăt în altul al oraşului, plus că am abonament pe troleibuz. Ar trebui să dăm în judecată RATUC sau Electrica, pentru că tot noi suferim la şcoală pentru că am întârziat”, ne-a spus Corina Chişu, elevă în clasa a şaptea la Şcoala „Octavian Goga” din Cluj-Napoca.

Pe de altă parte, în faţa Prefecturii Cluj a avut loc şi un accident, o persoană fiind lovită grav de un autoturism pe trecerea de pietoni. Circulaţia s-a reluat, în cele din urmă, la ora 8.10.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite