Instructorul copilului înecat în Bazinul Olimpic din Cluj, pus sub învinuire pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instructorul copilului care a murit înecat, în 2009, la Bazinul Olimpic din Cluj-Napoca, Vasile Pop, a fost pus sub învinuire pentru ucidere din culpă, poliţiştii afirmând că ancheta în acest caz este aproape de finalizare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Gina Pop, a declarat că ancheta în acest caz se apropie de finalizare, instructorul Vasile Pop fiind pus sub învinuire şi cercetat pentru ucidere din culpă.Dosarul urmează să fie trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. Conform raportului medico-legal, moartea copilului a fost cauzată de un stop cardio-respirator consecutiv asfixiei prin înec.

"Poliţiştii au aşteptat trei expertize, cea medico-legală, istoricul medical al copilului şi ancheta administrativă a Universităţii Tehnice, administratorul bazinului. La Poliţie mai trebuie să sosească acte legate de istoricul medical al copilului", a explicat, pentru Mediafax, Gina Pop.
Dosarul urmează să fie trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj.

Conform raportului medico-legal, moartea copilului a fost cauzată de un stop cardio-respirator consecutiv asfixiei prin înec.

Copilul în vârstă de şase ani a murit, în 12 noiembrie 2009, după ce s-a înecat în timp ce se afla la cursuri de înot la Bazinul Olimpic din Cluj-Napoca.

Atunci, instructorul de înot Vasile Pop, care i-a dat lecţii copilului la Bazinul Olimpic, spunea că a încercat să îl salveze pe acesta, afirmând că băiatul ştia să înoate şi că nu îşi explica producerea incidentul. El spunea că i-a făcut copilului respiraţie gură la gură şi acesta vomitase mâncare, nu apă.

Un alt antrenor de înot, Andrei Pop, declara că el a fost cel care l-a scos pe copil din apă şi i-a acordat primele îngrijiri medicale.

"Eu eram pe marginea bazinului, iar instructorul lui pe partea cealaltă. Copiii erau în pauza de sfârşit de oră, se jucau, apa era foarte mică, sub un metru adâncime şi copiii au început să strige ceva de genul: «E un copil înecat. A căzut sau a sărit şi s-a înecat», nu îmi amintesc exact, eu am sărit imediat în apă să văd ce se întâmplă. L-am scos pe copil la mal, am început manevrele de resuscitare cardio-pulmonare până a venit salvarea, apoi au preluat ei", preciza Andrei Pop, care este fiul antrenorului copilului înecat.

Totodată, el susţinea că băiatul nu a murit înecat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite