Cluj: Inspectorul şcolar general din Cluj, în carantină din cauza gripei porcine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Inspectorul şcolar general din Cluj, în carantină din cauza gripei porcine
Cluj: Inspectorul şcolar general din Cluj, în carantină din cauza gripei porcine

Anca Cristina Hodorogea, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Cluj, s-a autoizolat la domiciliu pentru o săptămână, din cauza gripei porcine, după ce a participat la o întâlnire în Sinaia, unde 40 de persoane au fost diagnosticate cu virusul A(H1N1).

CITEŞTE ŞI:

Braşov: Masca de protecţie a dispărut din farmacii


Inspectorul şcolar general al IŞJ Cluj spune că nu prezintă simptomele gripei porcine, însă la recomandarea medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj, aceasta a intrat în carantină, urmând să rămână în casă în următoarele şapte zile.

„Nu prezint simptomele, am intrat doar în carantină la recomandarea medicilor. Momentan analize nu pot face, deoarece virusul are o perioada de incubaţie de şapte zile. Voi rămâne acasă, iar dacă voi prezenta simptome mă voi prezenta la medic”, ne-a spus şefa IŞJ Cluj.

Potrivit acesteia, În carantină se află alţi şapte inspectori şi profesori clujeni, care au participat, şi ei, la întâlnirea ce a avut loc în Sinaia.

„Inspectorul şcolar general din Cluj, Anca Hodorogea, informaticianul inspectoratului, contabila şefă şi inspectorul de informatică sunt acasă, în carantină, după ce au participat săptămâna trecută, la Hotel Sinaia, la o reuniune pe teme de învăţământ. Acolo a fost depistat un focar de gripă porcină, iar cele patru persoane au fost nevoite să se izoleze la domiciliu timp de o săptămână”, a spus Horea Chorcheş, purtătorul de cuvânt al IŞJ Cluj.

Aproape 100 de inspectori generali şcolari şi adjuncţi au fost, săptămâna trecută, la o consfătuire la Sinaia, 20 fiind cazaţi în Hotelul Sinaia, închis duminică din cauza gripei AH1N1, conducerea MECI cerând tuturor participanţilor să consulte un medic, indiferent dacă au sau nu simptomele bolii.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite