Înscrieri la masterul plătit din bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din Cluj a lansat astăzi programul de master finanţat din fonduri europene „Auditul şi Managementul Financiar al Fondurilor Europene“.

Programul va dura trei ani şi se adresează unui număr total de 300 de absolvenţi. „Asta înseamnă câte 50 de cursanţi pe an, în Cluj şi tot atâţia în Timişoara“, a explicat Irimie Emil Popa, conf. univ. dr. la FSEGA, unul dintre iniţiatorii proiectului.

„Chiar dacă numărul de locuri pare mic, considerăm că este mai mult decât suficient. Nu vrem să transformăm programul într-unul de învăţământ masificat. Ştim ce înseamnă asta şi vrem să evităm pe cât se poate“, a mai spus Emil Popa.

Curricula va fi axată atât pe materii de profil economic, cât şi juridic. Vor fi cursuri de audit, management, achiziţii publice, accesarea fondurilor europene, etică profesională. „Marea majoritate a profesorilor vor fi aleşi din rândrul cadrelor didactice ale FSEGA, vor fi oameni cu puternice cunoştinţe teoretice, dar şi unii care sunt practicieni“, a anunţat Popa. 

Cum se va face admiterea

Studenţii care se vor specializa în managementul fondurilor europene nu vor plăti niciun fel de taxe, vor fi recompensaţi cu burse consistente. Valoarea proiectului este de 11.879.000 de lei.

Pentru a fi admişi la acest masterat candidaţii trebuie să treacă un examen scris, care va conta în proporţie de 50% la media de admitere. Celelalte procente rămase vor fi împărţite între media obţinută la licenţă şi media generală pe anii de facultate. Perioada de înscriere va fi 6 – 15 septembrie, iar examenul scris este programat pentru 20 septembrie.

Programul de master este realizat în cadrul unui parteneriat între Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara şi implică patru facultăţi, câte una de Drept şi Ştiinţe Economice din cadrul fiecărei universităţi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite