Cluj: Ingineri de elită la Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Ingineri de elită la Cluj-Napoca
Cluj: Ingineri de elită la Cluj-Napoca

La Institutul de Tehnologie a Universităţii Babeş-Bolyai se pot forma ingineri în Ştiinţa Mediului, Biotehnologii, Geologie, Chimie şi Informatică în cel mai performant institut tehnologic din Transilvania.

Institutul de Tehnologie al Universităţii Babeş-Bolyai va funcţiona la capacitate maximă din 24 august, după ce din primăvara acestui an a desfăşurat diferite activităţi. Pe lângă cercetarea de cel mai înalt nivel, marele merit al institutului este acela că aici vor fi formaţi viitori ingineri, se arată într-un comunicate de presă dat astăzi publicităţii de Universitatea „Babeş-Bolyai”.

Beneficiind de o investiţie de aproape 250.000 de euro, institutul va promova cercetări stiintifice cu caracter fundamental sau aplicativ, care pot fi finalizate prin dezvoltarea de tehnologii în unităţi proprii sau în parteneriat cu unităţi economice. Activitatea de cercetare se desfăşoară în noua departamente, organizate pe direcţii de cercetare relevante în cadrul UBB, cu posibilităţi de aplicare tehnologică. Principalele direcţii de cercetare sunt tehnologia poli-cristalinelor, nanostructurală şi a materialelor amorfe sau biotehnologii.

Activitatea efectuată în Institutul de Tehnologie oferă condiţii atât pentru derularea stagiilor de cercetare la nivel de licenţă,
master şi doctorat, cît şi cursurilor de formare continuă prin programele post-doctorale.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite