Inedit: Mozart cântat pentru copii, acompaniat de zurgălăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii le-au explicat copiilor care sunt componentele unei viori
Studenţii le-au explicat copiilor care sunt componentele unei viori

Un concert inedit pentru copii a avut loc în această seară, în cadrul Festivalului Mozart de la Cluj. Studenții Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” au cântat compoziţii ale marelui Wolfgang Amadeus Mozart. La final, întreaga asistenţă de copii a cântat din zurgălăi alături de cvintetul de coarde.

Studenţii Academiei de Muzică au pus în scenă spectacolul “O vioară mică de-aş avea”, după concepţia Ștefanei Țițeica (München). Ei au explicat asistenţei, format din copii şi părinţi cine a fost Mozart, ce este o vioară, o violă, un violoncel sau un contrabass. Apoi au încântat urechile asistenţei cu bucăţi din opera compozitorului austriac. Doi elevi ai Liceului de Coregrafie “Octavian Stroia” au dansat pe un menuet al aceluiaşi autor. O mână de ajutor au mai dat şi elevii Şcolii "Ion Creangă" din Cluj.

La final, fiecare copil aflat în sală a primit câte un clopoţel cu ajutorul căuia întreaga asistenţă a acompaniat ultimul recital din concert, spre deliciul celor mici.

Concertul educative pentru copii face parte dintr-o strategie de atragere şi formare a publicului pentru muzica clasică.

Programul Festivalului Mozart din acest an mai cuprinde concerte simfonice, concerte camerale, un concurs de muzicologie şi un simpozion cu tema “Mozart şi lumea noastră”. Artişti străini de primă mărime au confirmat deja prezenţa lor în festival: pianistul american Robert Levin, violonistul şi dirijorul austriac Ernst Kovacic, Ansamblul baroc din Chemnitz – Germania.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite