Cluj: Incubator de genii la marginea oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Incubator de genii la marginea oraşului
Cluj: Incubator de genii la marginea oraşului

Consiliul Local Cluj-Napoca va dezbate în şedinţa de joi concesionarea unui teren de 5.300 de metri pătraţi către Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADRNV). Terenul va fi folosit pentru crearea  Parcului Ştiinţific şi Tehnologic Metropolitan Cluj, primul de acest gen din România. 

Conform referatului supus spre aprobare consilierilor locali, terenul de 5.300 de metri pătraţi din zona Lomb va fi folosit pentru construirea sediului ADRNV, care ar urma să fie terminat până în noiembrie 2010.

„Municipiul Cluj-Napoca a fost desemnat pol de creştere alături de alte şase municipii din ţară, alocarea financiară nerambursabilă fiind de 82,41 milioane de euro, în cadrul Agenţiei de  Dezvoltare Regională Nord-Vest fiind asigurată coordonarea finanţărilor precizate", se mai arată în referat.

„Parcul Ştiinţific şi Tehnologic Metropolitan Cluj va găzdui unităţi de cercetare, structuri de cercetare aplicată, actori economici importanţi, poli de excelenţă, diverşi furnizori de servicii. La nivelul municipiului, efectele benefice ale Parcului Ştiinţific şi Tehnologic s-ar concretiza în crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii suport (drumuri, utilităţi, amenajări diverse), extinderea reţelei de transport public pentru deservirea obiectivului, atragerea de investitori autohtoni şi străini, creşterea încasărilor din taxe şi impozite la bugetul local, încasările la bugetul local din concesiunile de terenuri către agenţii economici, creşterea notorietăţii localităţii, dezvoltarea afacerilor existente în comună, reactivarea interesului dezvoltatorilor imobiliari în dezvoltarea de noi locuinţe în zonă“, se arată într-un comunicat al ADRNV.

Conform documentului citat, prin materializarea acestor proiecte se creează premisele dezvoltării Polului de Competitivitate Cluj-Napoca - primul parc ştiinţific şi tehnologic funcţional din România - proiect care ar avea o valoare totală de 100 de milioane de euro, din care până la 65 de milioane de euro reprezintă fonduri nerambursabile. 

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite